Какъв материал се използва за кухненски гръб от стъкло?

Последна редакция на 25/04/2024 от Павлина Георгиева
Източник | Видяно 3 658 пъти

Отговор на въпроса какво стъкло се използва, при изработка на кухненски гръб от този материал, получаваме от потребителя SoWhat от форум “Направи сам”:

  • “Стъклото, което се ползва за стенен панел/гръб вместо ПДЧ, се казва "лакобел". То е закалено и се предлага в различни разцветки. Лепи се със силикон…”

Оказва се, че лакобел не е единственият възможен избор, когато сме решили да монтираме стъклен гръб в кухнята си. Ето коя е другата възможност, подсказана ни от същия потребител:

  • “Друго стъкло, което може да се ползва за гръб, е т.н. принт-стъкло. На него може да се отпечатат най-различни картини, фигури, снимки, т.е. абсолютно всичко каквото пожелаеш.”

Вижте още: Кухнята - най-важното място у дома! (снимки и видео)

Свързано:

Идеи за кухня Кухненски гръб от стъкло: какво е важно да знаем за него

Представяме на вашето внимание една голяма кухня в съвременен стил, където собственици и дизайнери са заложили на кухненски гръб от стъкло. Последният прави плавен преход между горния и долния ред кухненски шкафчета. Вратичките на долните шкафчета и чекмеджета са с нежен прасковен нюанс, който е възможно да е постигнат заради начина, по който попада върху тях светлината. В същото време горните шкафчета имат по-скоро сиво-синкав оттенък, като при тях много ясно проличава и огледалната, лъскава повърхност на материала, от който са изработени вратичките. Близо до нас, вляво, забелязваме мивка, а на белия плот от двете ѝ страни са оставени прозрачни вази с тъмно розови и оранжеви цветя. Далеч вдясно стигаме до готварска фурна, над която е монтиран плот с керамични котлони, който пък е точно под абсорбатора. Нестандартно решение за помещение като кухня е изборът на дървен паркет за настилка. Той е с леко лаково покритие, което вероятно прави почистването му една идея по-лесно. Минаваме покрай правоъгълна бяла колона, за да видим напред, в дълбочина, правоъгълна трапезна маса, около която са подредени тъмни столове за хранене. След тях ни очаква широк прозорец, откъдето безпрепятствено влиза дневна светлина. На боядисания с бяла боя таван са монтирани средно големи кръгли лунички, които пък осигуряват осветление за времето, когато слънцето вече е залязло.