Кухня и трапезария, побрани в 12 кв.м.

Последна редакция на 23/04/2024 от Розалинa Думанова
Източник | Видяно 1 826 пъти

Няколко важни препоръки за компактни помещения:

  • Ако трапезната маса ще бъде позиционирана непосредствено до кухненския плот, то свободното пространство по средата трябва да бъде приблизително 1 м.
  • Внимавайте с комбинацията на цветове – меки или пъстри нюанси може да съчетаете с по-неутрални тонове.
  • Използвайте функционално височината на стените – монтирайте шкафове и рафтчета, които да поберат всички кухненски принадлежности.

  • Заложете на стилна покривка за трапезната маса и елегантни калъфи за столовете – така ще ги предпазите от петна.
  • Малко килимче в средата на помещението ще създаде уютна атмосфера, а завеси в тон – идилична обстановка.

Свързано:

Идеи за кухня Кухнята – най-важното място у дома! (снимки и видео)

Нека се разходим из това компактно помещение с малка квадратна площ, побрало на едно място както кухненското пространство, така и трапезната маса. Атмосферата е светла и приветлива, и въпреки малкото място, помещението не изглежда претруфено. Обзавеждането е семпло, изобилието от шкафове и чекмеджета решава проблема с липсата на достатъчно място за разположението на всички кухненски принадлежности, а красивите акценти на декора разчупват интериора и създават добро настроение. Подовата настилка е с бял цвят, което е добро решение за малките помещения - така обликът става светъл, свеж и приветлив. Стените са изцяло в тон, както и кухненското обзавеждане. От лявата страна е позиционирана квадратна трапезна маса, плътно прилепена към стената, покрита с фототапет. Три стола са разположени от свободните й страни, а върху плота виждаме свежи цветя във ваза. Добро настроение създава и вдъхновяващата картина, окачена на стената отгоре, окъпана в ярки и слънчеви багри. От дясната страна на помещението е разположен и кухненския гръб, който е с Г- образна форма, а флоралните елементи разчупват интериора. Естествената светлина и слънчеви лъчи лесно достигат пределите на кухнята, благодарение на просторния прозорец в дъното, придружен от стъклена врата, водеща към балкона. А наситено кафявият цвят на масивната завеса е красив акцент, контрастиращ на светлия и семпъл фон.