Заложете на артистичен кухненски остров с нестандартна форма

Последна редакция на 25/04/2024 от Виктория Маринова
Източник | Видяно 2 175 пъти

Кухненският остров днес не е просто тежка правоъгълна конструкция, която заема голяма част от пространството в кухнята. Той може да придобие различни размери и форми, така че да пасне на особеностите на помещението. Ето защо не е изненадващо, че много домакинства залагат на Г-образен или Т-образен кухненски остров, който най-често е съчетан с практичен бар плот или зона за хранене. Облите конструкции от този тип също осезаемо навлизат в интериорния дизайн, като са особено популярни в кухните, подчинени на минималистичния или модерния стил. Важно е да намерите компромиса между желания облик за кухненски остров, неговата функционалност, както и бюджета, с който разполагате за изпълнение на проекта. В противен случай бихте могли да оборудвате кухнята с една наистина красива, но крайно непрактична мебел, която по-скоро ще пречи, отколкото да помага при готвене.

За прецизната изработка на кухненски остров се доверете на опитните специалисти, регистрирани в MaistorPlus! Заявете проект безплатно още сега и до 24 часа ще получите оферти от доказани изпълнители във вашия район, които могат да обслужат поръчката за кухненски остров без компромиси в качество и прилични срокове за изпълнение!

Свързано:

Идеи за кухня Кухненският остров - от избора на материали до финалния дизайн

Следващата кухня, която ви представяме, се отличава с функционален дизайн и много светлина. Тя е разположена като част от общо просторно помещение, в което е обединена с други важни зони в дома, като обаче запазва усещането за уединение и удобство по време на готвене. За целта майсторите изграждат практичен кухненски модул от бели ПДЧ плоскости, който обхваща изцяло една от стените в помещението. Поради недостига на достатъчна работна площ за обработката на продукти, в помещението е разположен и масивен кухненски остров в бяло, който притежава елегантен тъмен плот в сиво. Той пасва идеално на облика на кухнята, като е изработен от същия материал, от който са изградени и плотовете на кухненския модул. Минималистичния облик на кухненското обзавеждане тук е разчупен чрез поставянето на впечатляващ кухненски гръб тип мозайка, чийто метални отблясъци създават впечатление за по-луксозно и елегантно помещение. Този ефект е допълнен от иноксовите уреди, металната основа на бар столовете, както и всички останали метални декорации. Зоната за готвене в тази кухня е част от мултифункционалния кухненски остров, така че в помещението да се оформи достатъчно удобен работен триъгълник, улесняващ приготвянето на истински кулинарни шедьоври. От другата страна островът е превърнат в практичен бар плот, благодарение на ефектните бар столове.