Пералнята не центрофугира или има наличие на теч

Последна редакция на 29/03/2024 от Виктория Маринова
Източник | Видяно 3 023 пъти

В някои случаи пералнята би могла да започне да пълни с вода и да изхвърля течността многократно, но така и да не премине към реално изпиране на дрехите. В този случай проверете дали маркучът е правилно свързан, а ако пералнята работи нормално, но не центрофугира, дали не е избрана опция за пране без центрофугиране. Ако пък установите теч, свързан с уреда, спрете незабавно захранването му и се консултирайте със специалист за ремонт на перални. Най-вероятната причина за този проблем е неправилно свързване на уреда или пък скъсано уплътнение около маркучите, което би могло да доведе до много по-сериозна повреда.

За да избегнете подобни неприятни ситуации, свързани с качественото изпиране на вашите дрехи, задължително обсъдете с опитен майстор за ремонт на перални всички въпроси, свързани с правилната експлоатация на уреда. Доверен специалист за правилно свързване на пералнята и отстраняването на всякакъв вид повреди можете да намерите в MaistorPlus, като пуснете заявка напълно безплатно и без допълнително обвързване!

Свързано:

Идеи за баня Как да преценим кога да потърсим специалист за ремонт на перални?

Представяме ви една страхотна баня, която се отличава с артистичен дизайн и завидно удобство. Тя е покрита изцяло с дълготраен гранитогрес, който на външен вид наподобява силно далеч по-скъпия и тежък мрамор. Освен че са изключително лесни за почистване и поддръжка, плочките от гранитогрес са и наистина устойчиви и все по-често срещани в съвременната баня. Това помещение е разчупено визуално от поставянето на интригуваща стенна облицовка тип мозайка, която обхваща зоната зад тоалетната. От своя страна голямото огледало, разположено на една от стените, създава илюзия за много по-просторно и светло помещение. По протежението на стаята е поставен и практичен шкаф за баня, оборудван с масивен бял плот и семпла мивка. Изборът на доминиращ материал за шкафа, а именно дърво, е едно относително нестандартно, но все по-широко застъпено решение в модерната баня. Днес подобен тип мебели могат да бъдат третирани със специални лакове, които ги предпазват от разрушителното въздействие на влагата, а това от своя страна ги прави приложими и в т.нар. „мокри“ помещения. Зад една от дървените вратички е поставена и пералнята, която се отличава с класически облик и завидна функционалност. Металната поставка за кърпи на стената пък вдъхва необходимия блясък на помещението, докато изчистените аксесоари допълват перфектно доминиращия стил.