Колко ще ни струва подмяната на тръби в кухнята?

Последна редакция на 24/04/2024 от Виктория Маринова
Източник | Видяно 2 128 пъти

Независимо дали сте в процес на построяване на нова къща или пък наскоро сте закупили старо жилище, което има нужда от основен ремонт, подмяната на тръби у дома често е неизбежна. Тази трудоемка задача изисква намесата на опитен водопроводчик, който е запознат с тънкостите при изграждането на качествена ВиК инсталация. Цените на ВиК услуги от този тип са приблизително следните:

  • Подмяната на тръбите в банята или кухнята ще ви струва около 30-40 лв. за точка.
  • Цените за изграждането на ВиК инсталация варират значително в зависимост от вида на тръбите, разстоянието между приборите и други, като най-често са между 20 и 40 лв. за точка.
  • За смяната на вертикалните щрангове у дома трябва да си подготвите между 100 и 180 лв., докато подмяната на канализационнтие щрангове ще ви струва между 120 - 230 лв.
  • Според специалисти един от най-често предприеманите ВиК ремонти е усвояване на терасата с цел тя да се превърне в практична кухня. Цената за тези ВиК услуги обикновено е между 170 и 250 лв.
  • Запомнете, че цените за изграждането на ВиК инсталация могат да варират в изключително голям диапазон в зависимост от особеностите на обекта, диаметъра на тръбите и техния вид. Посочените цени за ВиК услуги са изцяло ориентировъчни и в определени случаи биха могли да се различават от тези, посочени от майсторите.

Виж още: Вътрешни щори - цени

Свързано:

Идеи за кухня ВиК услуги - цени

Представяме ви една кокетна бяла кухня, която се отличава с функционален дизайн и практично разположение на зоните за миене, готвене и запасяване. По този начин в помещението се оформя удобен работен триъгълник, който позволява в готвенето у дома да се включват всички членове на семейството, при това без да си пречат. За целта собствениците залагат на практичен П-образен кухненски модул, който позволява бързо преминаване от мивката до печката или хладилника, а освен това предоставя и необходимата работна площ за обработката на продукти. Белите кухненски плотове се сливат с кухненските шкафове, като по този начин създават впечатление за по-просторно и светло помещение. Ефектният кухненски гръб от сиви плочки пък разчупва изчистената визия на кухнята и й придава необходимата доза индивидуалност. Дребните метални елементи, като дръжките на кухненските шкафове или стенния часовник например, пък придават блясък на интериора, като правят кухнята още по-стилна и елегантна. За пода е избран устойчив гранитогрес в неутрални нюанси, който освен изключително дълготраен, е и невероятно лесен за почистване и поддръжка. Вграждането на електроуредите от своя страна е хитро решение, с което да се спести допълнително място в малката кухня, докато поставянето на дребни, но красиви декорации, вдъхва известна доза артистичност на помещението.