Червени нюанси в банята? Защо не!

Последна редакция на 20/04/2024 от Розалинa Думанова
Източник | Видяно 1 948 пъти

Мислели ли сте да смените скучните бели стени в банята с по-цветни и пъстри тонове? Червеното може да изглежда изключително нежно и красиво в интериора на банята, ако разбира се е използвано умело.

Ето и няколко предложения:

  • Съчетайте снежнобели плочки с червени геометрични фигури - така ще запазите традиционния вид на банята, но ще прибавите и по-нестандартна нотка в интериора й.
  • Заложете на наситено червени тонове за пода - а отгоре поставете и пухкава изтривалка, като практичен и красив акцент.
  • Малките детайли също могат да бъдат в червено - хавлии и кърпи, практични рафтчета, стойката за тоалетна хартия или сапунерката за мивката. Използвайте въображението си, за да създадете интериорен шедьовър от банята вкъщи. Не забравяйте, че трябва да ви кара да се чувствате удобно и приятно.

Свързано:

Идеи за баня Магията на огнените нюанси в интериора!

Нека се разходим из тази средноголяма баня, която е събрала в интериорния си дизайн не само комбинация от неутрални и предизвикателни цветови нюанси, ами и много умело е съчетан съвременният стил с някой малки минималистични акценти в обзавеждането. На фокус в помещението е невероятно практичната хидромасажна душ кабина, която е не само широка и масивна, ами е и с уникален дизайн - плътният червен цвят е много подходящ за стъклените врати, а също и изцяло в тон с останалата част от помещението. От дясната страна на душ кабината можем да видим и няколко практични закачалки за кърпи и хавлии, а отгоре - допълнително и ефектно осветление, представено от традиционните луни вградени в тавана. Цвета на подовата настилка е изцяло в тон със стените, а неутралните нюанси са разчупени с огнени изтривалки, разположени навсякъде из помещението. Кръглият им дизайн внася нотка мекота в интериора, а в дъното виждаме и още функционални закачалки за кърпи. Голямо правоъгълно огледало е окачено на стената, а вляво от него са и малките червени рафтчета, внасящи свежия облик на минималистичния стил. Те са позиционирани едно над друго, а несиметричното им разпределение създава усещане за динамика. Те са практичен избор, тъй като винаги могат да поберат на повърхността си необходими тоалетни принадлежности, аксесоари за баня или малки декоративни детайли.