Значението на ярките цветове - изразяват вашата индивидуалност

Последна редакция на 25/04/2024 от Нели Минчева
Източник | Видяно 1 366 пъти

Все по-често кухните бягат от традиционните семпли цветови решения, за да се отправят в света на наситените и ярки гами. Когато особено силно харесвате даден цвят, именно кухнята е мястото, където можете да изразите себе си.

Ефектът се засилва допълнително, когато съчетаете основния избран цвят с неутрални повърхности и елементи за по-голям контраст.

Ако нямате желание или възможност за цялостна подмяна на кухненските шкафове, масата или столовете, достатъчно е да промените една от стените в помещението. Кухнята ви ще придобие напълно нов облик.

Вижте още: Кухненски код: Червено!

Свързано:

Идеи за кухня Модерните тенденции в кухненския дизайн са напълно приложими и за вашата кухня

Рядко възприемаме комбинацията между червено и бяло като удачна за стените или обзавеждането у дома. Тази модерна кухня обаче доказва, че съчетанието между бели кухненски шкафове и червени стени може да изглежда наистина впечатляващо! За целта дизайнерите са заложили на класически кухненски модул, покриващ изцяло една от стените в помещението. Тази идея е особено подходяща за малки жилища, които не разполагат с достатъчно пространство за изграждането на Г или П-образна кухня. За да се реши проблема с недостига на място за съхранение на кухненските пособия пък, собствениците поставят допълнителен компактен модул със сходен дизайн, който се превръща и в основа за подреждането на красиви декорации. Друг подход за разчупване на дизайна на кухненския модул е поставянето на черен кухненски плот, който е изключително лесен за почистване и придава необходимата доза индивидуалност на помещението.