Заложете на красиви естествени материали

Последна редакция на 29/03/2024 от Габриела Санчес

По време на EuroCucina 2014, най-голямото в Европа търговско изложение за кухни, бяха представени впечатляващи комбинации от материали насочени специално за обзавеждането на кухни, включващи дърво, камък, керамика, стъкло, неръждаема стомана. Естествените материали като дървото създават впечатляващ външен вид, а матираните повърхности често контрастират с отразяващи светлината елементи. По този начин се създава динамичен и впечатляващ дизайн, който едновременно с това е практичен и лесен за поддръжка.

Вижте още: Естествени мебели от ратан за дневната

Натрупахте ли достатъчно идеи за обзавеждане на кухни, които сте вече готови да осъществите? Посъветвайте се с професионалист в сферата и започнете новата година със заплануван проект. Пуснетезаявка бързо, лесно и напълно безплатно, сравнете получените цени и оферти и изберете предложението, което е най-оптимално за вас. 

Свързано:

Идеи за кухня Тенденции за обзавеждане на кухни през 2015

Все повече съвременни домакинства залагат на кухни с максимална функционалност, скрита в минималистичен дизайн. В този случай собствениците постигат желания уют, като залагат на дървена подова настилка и странична облицовка на кухненския модул от същия материал. Белите кухненски шкафове от своя страна впечатляват със своите изчистени линии и невероятна елегантност. Подбен тип кухня може да бъде изградена както от традиционните МДФ плоскости, така и от стъкло, което се налага като все по-предпочитан вариант в модерния дом. Тук белият кухненски модул разполага и с черни горни шкафове с ефектно вградено осветление, което създава усещане за лукс и красота в помещението. Компактните размери на кухнята пък са компенсирани с изграждането на практичен кухненски остров с дървена основа и невероятен мраморен плот. Важно е да знаете, че мраморът е сравнително тежък материал и поради тази причина трябва да се комбинира само с устойчиви материали в конструкцията на кухненския модул или остров.