Комбинирано осветление за максимален комфорт

Последна редакция на 19/04/2024 от Светла Иванова
Източник | Видяно 1 460 пъти

Ако живеете в къща, то най-вероятно първият етаж е с отворен план. Когато разполагате с обособен кухненски кът, трапезария и остров, събрани в голямо помещение, най-добре е да комбинирате осветителните тела. Над мивката поставете флуоресцентна лампа, над трапезната маса - красив полилей, а острова отделете визуално с окачен таван.

Ако скоро ви предстои ремонт на кухнята, не забравяйте да обърнете достатъчно внимание на осветлението. Опитните майстори винаги са насреща и ще ви дадат ценни насоки и съвети. Направете безплатна заявка в MaistorPlus, за да получите различни оферти от специалистите, както и за да сравните препоръките на предишни клиенти.

Свързано:

Идеи за кухня Какво кухненско осветление да изберем?

Добре дошли в това уютно помещение, което обединява кухня и трапезария в едно общо хармонично пространство. Интериорните решения, използвани в този дом, са напълно приложими и в далеч по-малки жилища, затова почерпете вдъхновение от забележителния дизайн на тази класическа кухня. Тя разполага с основа от сини стени и светъл естествен паркет на пода, който внася необходимата доза топлина в иначе просторното помещение. Зоните за готвене, миене и съхранение са разположени така, че да се оформи удобен работен триъгълник, а това е постижимо чрез изграждането на практичен Г-образен кухненски модул. От гледна точка на използваните материали, специалистите залагат на качествено изработени кухненски шкафове от дърво, които гарантират, че тази кухня няма да има нужда от цялостно преустройство в следващите поне 10-15 години. Съчетанието от сиви шкафове и черни кухненски плотове пък е доказано успешен вариант за разчупване на семплата кухня. От своя страна ефектните осветителни тела и дребните декорации придават фино ретро излъчване на кухненското обзавеждане, като по този начин допринасят за това жилището да бъде по-артистично и вдъхновяващо.