Обзавеждане и декорация на здравословна кухня

Последна редакция на 19/04/2024 от Адриана

Когато хората чуят израза "здравословна кухня", обикновено правят асоциация със свежи и некалорични храни, препоръчвани от специалистите медици за добро здраве. В интериорния дизайн изразът "здравословна кухня" е зареден с ново, модерно значение. Това е кухня, която е добре подредена и организирана, с достатъчно свободно пространство. Светло, свежо и чисто помещение, в което всяка домакиня прекарва времето си с удоволствие. Освен това, здравословната кухня е онази кухня, която провокира желанието ви да приготвяте полезна и истинска храна и ви помага да живеете и да се храните по-добре.

Независимо от големината и разположението на вашата кухня, вие можете да създадете комфорт в помещението, като рационализирате движениията си и улесните достъпа до най-използваните зони, прибори и домакински уреди. Вижте как бихте могли да направите кухнята си "по-здравословна", като й придадете удобство и домашен уют.

Вижте още: 9 креативни идеи за малка кухня

Свързано:

Идеи за кухня Обзавеждане и декорация на здравословна кухня

Следващата кухня, която ви представяме, се отличава с невероятно гостоприемно излъчване и дизайн, ориентиран към постигането на максимално удобство при готвене. Тя разполага с ефектен кухненски модул, който позволява удачно разпределение на зоните за миене, готвене и запасяване, съобразено изцяло с правилото за работния триъгълник. Част от модула е изградена от бели кухненски шкафове, които се сливат със светлите стени и приютяват уреди, като хладилника и фурната например. Останалите шкафове са изработени от тъмно дърво, като оформят практична зона за готвене, разположена непосредствено срещу удобния кухненски остров. За да се създаде баланс в помещението, специалистите залагат на светъл кухненски гръб, тип мозайка, който представлява плавен преход между тъмните шкафове и бежовия кухненски плот. Той от своя страна е характерен и за масивния кухненски остров, който предоставя необходимата работна площ за обработката на продукти при готвене. Приятно впечатление тук правят металните елементи и дребните декоративни детайли, които внасят цвят в помещението и разчупват неговия изчистен облик.