Уютна кухня с традиционна маса

Последна редакция на 19/04/2024 от Лидия Йорданова
Източник | Видяно 1 861 пъти

Традиционната кухненска маса притежава невероятен чар, защото тя е колкото позната и обикновена, толкова и символ на изконни семейни традиции. Тя носи духа на обичаите и топлината, с която те ни омайват. Този вид маси са сравнително изгоден избор, с цени между 200 и 300лв., в зависимост от:

  • Размерите;
  • Цветовете;
  • Материалите;
  • Срокът.

Тази маса обикновено също може да се разтяга, което е абсолютна необходимост при семейни събирания. Ако не сте фенове на ексцентричното, то тази традиционна кухненска маса е точно за вас. Тя лесно би се съчетала с обзавеждането на вашата кухня, но в случай, че искате цялостна промяна, обърнете се към професионалистите, регистрирани на сайта ни. Имате възможност да заявите свой проект напълно безплатно- разгледайте получените оферти, сравнете ги и изберете най-добрата сред тях!

Свързано:

Идеи за кухня Кухненски маси - цени

На снимката се вижда една изключително масивна дървена маса. Ако кухнята ви е в типичния по-простичък вид, напълно изключващ градската среда, то традиционната кухненска маса, ще е най-добрият избор. Тук и столовете са в тон със самата маса. Те са дървени без калъфи или меки части. Четирите стола са подредени в хаотичен ред около масата. Цветът им отговаря на плота на масата – в по-тъмно кафяво, докато краката й са в по-светло. Много интересно завършват – под формата на топчета. Това по никакъв начин не прави кухненската маса по-нестабилна. Малко по-нагоре по крака също се наблюдава проява на творчество. Богато орнаментиран е всеки от четирите крака. Върху плота й са поставени три цветенца, всяко разположено в бяло бурканче. Три бурканчета са сложени в бяла извита чиниийка, специално предназначена за тях. Отстрани на масата се виждат прозорците, те са покрити с вътрешни щори, които са отворени. Первазите на прозорците са дървени. Подът е покрит с плочки, чиято форма е различна, но напълно отговаряща и подсилваща цялостния вид на помещението. Повече от ясно е, че тази кухня се стреми да се разграничи от лукса на градската среда, стремейки се да съхрани обикновената красота. В центъра на тази красота е традиционната кухненска маса с правоъгълна форма.