Рим в кухнята с маса с мраморен плот

Последна редакция на 20/04/2024 от Лидия Йорданова
Източник | Видяно 2 292 пъти

Ако искате да се почувствате по-близо да някогашното величие на патрициите, чиито трапези са били богато отрупани с вкусни ястия, то неминуемо ще се спрете на тази пищна прелест – кухненска маса с мраморен плот. Тя е идеална за кухни, които се обединяват в едно помещение с трапезарията. Нейният фин и деликатен дизайн напълно отговарят на цената й – започвайки от 1500лв., с горен праг около 4500лв. Тази кухненска маса определено не е евтина. Променливите и тук са в зависимост от:

  • Размерите на масата;
  • Качеството на мрамора;
  • Срока на изпълнение на поръчката (ако изработката е по индивидуален дизайн).

Въпреки високата цена си заслужава човек да поглези себе си и дома си с подобно интериорно бижу. При правилна експлоатация и поддръжка - подобна маса ще ви радва години наред.

Свързано:

Идеи за кухня Кухненски маси - цени

На снимката се вижда луксозна кухненска маса с мраморен плот. Носи се усещане за царственост. Основата на масата е от масивно дърво. Получил се е точният контраст, защото дървените крака са в черен цвят, а мраморния плот е бял. Кухненските столове, които са шест на брой, идеално допълват тази контрастна визия. Техните седалки и облегалки са покрити с мека част, която е в бял цвят, докато цялостно основата е дървена, боядисана в черен цвят. Подът е покрит със светъл паркет. Точно частта под масата е покрита с мек бял мокет, който не натрапва вече създадения контраст. Всичко е направено с мярка. Върху масата са струпани порцеланови купички и чинии в различни размери. Има по-големи за основните ястия и по-малки за десерта. В отделна чинийка са струпани няколко хлебчета, едно, от които е начупено в единия край. Върху мраморния плот е поставена и ваза с цветя. В помещението могат да се видят и четири картини. Три от тях изобразяват различни градове, а четвъртата е рисунка на музикален инструмент. До тази картина има шкаф и в него се виждат, разположени по рафтовете още чинии, купички и бурканчета с разнообразно съдържание. Има и прозорец, от който влиза светлина, защото пердетата са дръпнати.