Кръгла кухненска маса и нейното място в дома

Последна редакция на 20/04/2024 от Лидия Йорданова
Източник | Видяно 2 219 пъти

Кръглата кухненска маса е символ на сплотеното семейство. Всяка домакиня, чиято основна грижа е доволното и добре-нахранено семейство, предпочита този тип маса със средна цена около 300лв. Тя има няколко основни предимства в сравнение с предишния модел:

  • Удобен голям разтегателен плот, подходящ за ежедневно ползване;
  • Изработена от висококачествена масивна дървесина;
  • Повърхности, лакирани с високоустойчиво лаково покритие, което запазва качествата на естествения материал дълго време;
  • Цветове на покритията в специално подбрани тонове, даващи възможност за съчетаване и с останалото кухненско обзавеждане.

Тази маса е идеална за семейни събирания, които да запечатат незабравим спомен в албума на живота. При избор на разтегателна/сгъваема кухненска маса, предвидете достатъчно пространство за извършването на трансформацията и в голяма удобна маса с овална форма.

Свързано:

Идеи за кухня Кухненски маси - цени

На снимката централно място е заела кръглата кухненска маса. Нейният цвят е бял в основата си, но плота е кафяв. Този тип маси са символ на сплотено и задружно семейство, заради кръглата си форма. Плота на масата е украсен с ваза, в която са сложени, красиво разцъфнали, жълти цветя. Те внасят слънчево настроение в помещението. До тях се виждат няколко чинии и две купички, в очакване семейството да се събере за обилна и здравословна закуска. Виждат се две чаши пълни с прясно изцеден сок. Купа, отрупана с зелени ябълки, примамливо е позиционирана върху дървения плот. Четири бели стола заобикалят масата. Седалките им са кафяви. Подът е от паркет, но под масата е застлан с мокет. Вижда се в далечината и френски прозорец. Той е връзката на стаята с външният свят. Прави помещението по-отворено и светло. До стената се намира дървен скрин, чиито вратички са стъклени и се вижда какво е разположено по рафтовете вътре. Могат да се видят множество керамични стомни, доста чаши за кафе, дузина чинии и още няколко купички като тези на масата. Върху скрина има дървено сандъче, което е затворено. Над него се вижда част от дървена рамка на картина или стара черно-бяла снимка.