Не ограничавайте достъпа до "кухненския триъгълник"

Последна редакция на 24/04/2024 от Елица Мартинова
Източник | Видяно 1 582 пъти

Чували ли сте за "кухненския триъгълник"? Според специалистите това е пространството между печката, хладилника и мивката. Това са "най-горещите" точки в това помещение, защото там се спирате най-често. Ето защо би била огромна грешка, ако блокирате достъпа между тези три така важни места.

Често пъти човек прави компромис с местоположението на мивката заради по-лесния монтаж, съобразен с локацията на водосточните тръби. Вместо да се примирявате с това, най-добре наемете професионален водопроводчик, който ще успее да премести мивката ви удобен и практичен кът от кухнята ви.

Вижте още: Как да организираме помещение с Г-образна форма

Свързано:

Идеи за кухня 6 популярни грешки, които да избягвате при подредбата на кухнята

Тази елегантна кухня е пример за съчетаването на завидна функционалност и интригуващ дизайн в едно просторно помещение. Тя разполага с два невероятни Г-образни кухненски модула, поставени един срещу друг, така че да се улесни преминаването между отделните зони в кухнята. Модулите са изградени от светло дърво, което освен като изключително издръжлив материал, е известно и с това, че внася неподражаема топлина и уют във всеки дом. Впечатление прави умелото разпределение на пространството в помещението – на места масивните горни шкафове са заменени с отворени рафтове, така че да се създаде усещане за повече простор, а отделните зони в кухнята са съобразени изцяло с правилото за работния триъгълник. Така печката, мивката и хладилника са на една ръка разстояние от всяка точка в помещението, а това прави готвенето много по-бързо и лесно. Тъмните кухненски плотове от гранит и ефектният кухненски гръб създават интригуващ контраст с останалата част от кухненското обзавеждане. На пода е поставен практичен ламинат, като една от най-достъпните и удобни подови настилки за кухня.