Винилова настилка за помещения с интензивен трафик

Последна редакция на 20/04/2024 от Виктория Маринова
Източник | Видяно 2 546 пъти

Виниловата подова настилка е страхотна алтернатива на ламината или гранитогреса, която ще слее напълно кухнята и хола, както и всеки други две помещения у дома. Предимствата ѝ пред теракота и гранитогреса според някои специалисти са безспорни:

  • Този тип настилка внася топлина и уют, особено ако е избран подходящ нюанс или модел, наподобяващ видимо дърво.
  • От ламината пък я отличава нейната издръжливост и устойчивост на намокряне, което я прави предпочитан вариант за помещенията, изложени на интензивна влага.
  • Завидната ѝ дълготрайност пък предопределя прилагането ѝ в търговски помещения и други обекти с висок трафик, като офис сгради например.
  • Повече за особеностите на този вид настилка можете да видите тук.

Виж още: 6 ефективни решения при проблеми с охлаждащата функция на климатика

Свързано:

Идеи за кухня Каква настилка да изберем, ако искаме да обединим различни помещения у дома?

Ако търсите лесен начин да обедините кухнята и дневната в една обща стая, то специалистите съветват да заложите на еднакъв вид подова настилка за помещенията, както и да подберете елементи в обзавеждането, които се допълват взаимно. За целта тук например майсторите залагат на устойчива винилова настилка, която наподобява на външен вид практичното дървено дюшеме. Освен, че се отличава с невероятна дълготрайност, този тип подово покритие се предлага и в огромно разнообразие от цветове, така че да пасне на всеки тип интериор. От гледна точка на обзавеждането, тук специалистите препоръчват изграждането на практичен Г-образен кухненски модул, който преминава и в удобна холна секция. И докато долните кухненски шкафове тук са изработени от ПДЧ плоскости в черен цвят, то горните шкафове са по-светли и подчинени на ненатрапчивите бежови нюанси. Впечатление прави синият кухненски гръб от стъкло, който контрастира смело на останалата част от обзавеждането и се превръща в основен стилов акцент от интериора. Непосредствено до кухненския модул е разположена и масата за хранене, изработена от светло дърво, което я успешно комбинирана с цветни трапезни столове в бяло и оранжево. Холът е отделен визуално от кухнята чрез поставянето на тъмен килим на пода, като притежава модерен бял диван и дървена холна масичка.