Експериментирайте с иноксови кухненски шкафове

Последна редакция на 19/04/2024 от Виктория Маринова
Източник | Видяно 2 812 пъти

Изграждането на иноксови кухненски шкафове често е асоциирано с професионалните кухни в различни заведения и ресторанти. Днес обаче този материал открива място и в съвременните домакинства, като често обхваща не само уредите, но и кухненския модул. Сред предимствата на иноксовите шкафове са техните невероятна устойчивост и лесна поддръжка. Какво обаче ги прави толкова подходящи за мансардата? Те отразяват светлината и създават впечатление за по-просторно и луксозно обзаведено помещение, особено ако са комбинирани правилно със светъл кухненски гръб и няколко ярки декоративни акцента, които да донесат необходимата доза цвят в мансардата!

Коя от тези впечатляващи кухни ви допада най-много? Споделете с нас своите впечатления, а за качественото изграждане на кухненския модул разчитайте на доверените майстори, регистрирани в нашата платформа. Заявете проект напълно безплатно и сравнете профили, оферти и оценки на доказани майстори в категорията „Ремонт на кухня“!

Свързано:

Идеи за кухня 4 страхотни идеи за кухни, разположени в мансарда

Представяме ви една малка, но изключително интересна кухня с нестандартна форма и съвременен дизайн! Тя е разположена в занемарено подпокривно пространство, което, след частичен ремонт и освежаване, е превърнато в уютен градски дом. И макар изграждането на кухня в мансарда да не е нетрадиционно решение, скосените тавани изискват откриването на оптимален вариант за усвояване на пространството, при това без кухнята да изглежда твърде тъмна и схлупена. За целта тук дизайнерите залагат на устойчив кухненски модул от инокс, чиято сравнително висока цена се осмисля от невероятното удобство при готвене и лесното почистване на шкафовете. Иноксовите кухни са практични и устойчиви, като внасят необходимата доза блясък дори в най-тъмното и негостоприемно помещение! Тук специалистите комбинират иноксовите кухненски шкафове с кухненски плот, изработен от същия материал, както и с черни гланцирани електроуреди, които да разчупят иначе семплата обстановка. Кухненският модул е изработен по поръчка, така че на места горните кухненски шкафове да бъдат съобразени със скосения таван. Непосредствено над зоната за готвене пък горните кухненски шкафове са заменени от практични отворени рафтове. Допълнително е изграден и функционален кухненски остров, който играе ролята и на бар плот, така че да се превърне в удобна зона за хранене в рамките на компактната кухня.