Цветовете в кухнята

Последна редакция на 28/03/2024 от Павлина Георгиева
Източник | Видяно 2 920 пъти

Белият цвят и занапред ще продължи да бъде господар в скандинавските кухни. Ако някога сте си задавали въпроса защо толкова държат на него по тези географски ширини, тайната е в по-голямото количество светлина, която пропуска той в помещенията. Скандинавци са пренаситени на мрачното време навън, затова полагат максимални усилия, за да привлекат повече слънчеви лъчи в домовете си, като ги боядисват в бели или бледи пастелни тонове.

Бялото е редовен гост и в японските домове. Там обаче се очаква монополът му да се наруши от проправящите си път шкафчета от светло и тъмно дърво. Сиви нюанси също се опитват да заемат своето място.

Прогнозите за кухните в САЩ и Канада пък, клонят в полза на натуралните багри като зелено, кафяво и бежово. Българите също се радваме на цветови решения, които ни доближават до природата.

Вижте още: Най-актуалните цветови схеми за кухнята за 2016 г.

Свързано:

Идеи за кухня Каква е кухнята на бъдещето според домакинствата в различни краища на света

Тази невероятна кухня съчетава предимствата на изчистения дизайн с високата функционалност, характерна за всеки модерен дом. Тя притежава практичен кухненски модул в бяло, който се състои от няколко отделни части с цел правилно разположение на отделните зони в помещението. Така зоните за миене, готвене и съхранение оформят удобен работен триъгълник, който превръща готвенето в едно по-приятно и лесно занимание. Белите кухненски шкафове са изградени от практични МДФ или ПДЧ плоскости, като едни от най-достъпните и разпространени материали за изработка на кухненско обзавеждане. От кухненския гръб до работния плот – всички елементи от тази кухня са окъпани в бяло, така че помещението да изглежда по-чисто и свежо. На пода пък откриваме удобен светъл ламинат, който успешно замества класическия теракот или гранитогрес. Противно на очакванията, качественият ламинат се оказва изключително дълготрайно и практично решение за кухня, което печели все повече привърженици. За да не изглежда помещението твърде семпло и стерилно, майсторите боядисват една от стените в зелено, така че тя да се превърне в стилен акцент от облика на кухнята.