Придайте топлина на студените цветове и материали

Последна редакция на 29/03/2024 от Екатерина Димитрова
Източник | Видяно 1 563 пъти

Представяме ви дизайнерското решение на Cuisine Plus* – Франция за съвременна кухня Pure Stone**изпълнена от структурен меламин с PVC кант в същия цвят. Шкафовете за съхранение са представени като колони на дългата страна, където са монтирани деликатни осветителни тела. Отворените ниши над дървесния плот придават топлина на доминиращия каменно-сив цвят. Кухнята е изцяло отворена към хола. Преходът между помещенията елегантно се осъществява чрез компактен кухненски остров. В основата му, отворена към холното пространство, в три тесни ниши се отваря пространство за съхранение, подходящо за керамични декорации или списания. Работният кухненски плот е в топъл дървесен цвят контрастиращ на сивия меламин. Отляво електроуредите са изцяло вградени в обзавеждането – хладилник, две фурни, фризер. Над двете фурни са предвидени вградени горни шкафове, стигащи почти до тавана, които допълват усещането за височина на помещението.

"Стремежът ни за тази година е да премахнем изцяло дръжките от фасадите и вратичките, ето защо усилено работим за тяхното вграждане във вратите отстрани или в специални отвори отгоре. За нас е изключително важно те да останат незабележими, за да не се нарушава линията на фасадите." - казва Франк Екалард, генерален директор на Cuisine Plus – Франция. Топ дизайнерът дава своите три важни съвета за обзавеждането на съвременната кухня през 2018-та година:

  1. Комбинирайте студените сиви нюанси с топли кафяви плотове;
  2. Изберете изчистени линии без дръжки, за да сте в крак с тенденцията;
  3. Оставете вашата кухня отворена към останалите помещения.

Прочети още: Тенденции в кухнята: неподражаем стил от Франция

*"Кухня Плюс" (фр. "Cuisine Plus") - френска дизайнерска агенция, специализирана в проектирането на кухненски интериор и обзавеждане. — Бел.пр.

**Чист Камък (англ.). — Бел.пр.

Свързано:

Идеи за кухня Водещи тенденции за кухнята на 2018-та

Просторно помещение в светли сиви тонове. В дъното се вижда приобщена към пространството зимна градина с витражна стена, керамични фигури за декор, ситуирани до саксия с голям фикус Бенджамин. Големият портал между двете помещения е обкован с меламинова мебел в цветовите комбинации на кухненския блок. Пространството е разделено на множество ниши, служещи за библиотека. На преден план е изнесен кухненския блок под формата на буквата Г. В късата част е разположен мокрият кът, оборудван с модерна батерия хром, декорирана със сиви акценти в стила на мебелите. Под мивката са разпределени шкафове за кухненския инвентар. Лицевият стенен блок е решен в три високи колонни тела в сив меламин. На нивото на панелния аспиратор шкафовете са снабдени с кокетно осветени отворени ниши в дървесен цвят. Осветление е прикрепено и вертикално под колоните, така че да осветява работната площ на дългия край на плота. В плота са вградени дълбоки контейнери със скрити дръжки. Късият плот е прикрепен от стъклен основа, придаваща невероятен финес и ефирност на композицията. Нисък ратанов фотьойл е намерил място до самия кухненски блок. Вляво в стената са вградени електрическите уреди, с врати в цвета на меламина. Електроуредите са хром и черно пълен синхрон с целия интериор. До бар плота тръбни столове в черно довършват стилистиката на тази кухня.