Комбинирайте модерно обзавеждане с ретро декорация

Последна редакция на 23/04/2024 от Екатерина Димитрова
Източник | Видяно 1 590 пъти

В друг свой кухненски проект, наречен Charmy Soft*, дизайнерската агенция Cuisine Plus - Франция смесва умело няколко добре познати стила. Те са съчетани и изпълнени с новите меламинови плоскости, които придават неповторимия дух и уют на семейната кухня. Интересно решение тук е използваният и изключително модерен фигурален фаянс около основния кът за готвене и облечения в меламин аспиратор с широка фаска. Витрините напомнят за времето на 60-те, отрупани с порцеланови канички за кафе и чай и в контрапункт на цялостното минималистично обзавеждане. Много оригинално е оформен уютен кът за сядане с висяща лампа с текстилен абажур в цвета на кухненските шкафове. . По цялата дължина под прозореца пък е разпънат Г-образен плот с шкафове и чекмеджета, които нетипично са обърнати с лице към холната част на отворената кухня. От тавана виси стар тежък полилей от стъклени елементи в типичния стил на някогашната буржоа. Тези смесица на времена и стилове всъщност съвсем не е натрапчива. Напротив, на помещението е придаден уют, напомнящ семейно огнище, когато всички са заедно в кухнята.

С този проект специалистите на Cuisine Plus – Франция съветват:

Експериментирайте с различни интериорни стилове при обзавеждането и декорацията. Добрата комбинация между ретро и модерно придава еклектичен уют и усещане за дом.

Прочети още: 8 хитрини, с които да направите сами кухнята си по-функционална

*Чаровна Мекота (англ.). — Бел.пр.

Свързано:

Идеи за кухня Водещи тенденции за кухнята на 2018-та

Просторно помещение с прозорци тип арка, кухненски модули в черен цвят, плотове меламин с имитация на бял мрамор. Кухненските мебели са изцяло отворени към всекидневната част на помещението, което е боядисано в сиво-люлякови тонове. Подът е светъл ламинат, имитиращ дюшеме. В тази кухня ясно са съчетани няколко стила. Ретро привкусът е придаден от фаянса около топлия кът за готвене, аспираторът в същия стил, както и витрините на стената, изцяло поддържащи настроението от ретро кухнята на 60-те. Във витрините надничат порцеланови сервизи и канички за чай и кафе типични пак за същия период. Непосредствено вляво, в ниша в стената е вграден модул в съвременен стил. Открити рафтове, зелено растение, книги по полиците, фурната, микровълновата фурна, фризер и хладилник са напълно интегрирани в модула, който завършва с кът за релакс под арковия прозорец. Меки възглавнички довършват уютната картина. Вдясно от кухненската секция е мокрият кът. Модерна кухненска батерия, шкаф и мивка. Плотовете са в Г-образна форма, а шкафовете са с лице към холната част на помещението.