Отворена или затворена е кухнята на 2018?

Последна редакция на 18/04/2024 от Екатерина Димитрова
Източник | Видяно 2 230 пъти

Кухнята с Г-образна форма остава най-често срещана поради своята компактност и функционалност. След нея се подрежда U-образната кухня, подходяща при малко по-големи помещения. Отворената към хола кухня пък е идеално решение за живота на семейството, но когато имате достатъчно място, в голяма къща. И макар кухненският остров да е мечта за мнозина, знайте, че невинаги е възможно да се осъществи поради ограничения на пространството. Средният размер на нашите кухни е между 9 и 11 м2, а когато се инсталира остров, помещението трябва да е най-малко 15 м2.

"Отворената кухня продължава да съблазнява домакинствата, но всъщност невинаги има смисъл да се направи преустройване на жилището. Често това е неоправдано скъпо." - припомня Франк Екалард - "Когато инвестицията е твърде висока, е глупаво да преустройваме помещения, само за да получим отворена кухня, дори ако тя да е супер шик, с красив остров и висящ аспиратор... "

Ако откривате мечтаната от вас кухня сред модните тенденции, то чувствайте се свободни да осъществите желанията си без да правите компромиси. Заявете проект за обзавеждане или ремонт на кухня, а ние ще Ви помогнем да намерите най-подходящия специалист.

Свързано:

Идеи за кухня Водещи тенденции за кухнята на 2018-та

Модел на кухня „Октавия“ на Conforama International. Матирано, ламинирано, лаково покритие в цвят тъмно син („bleu minuit“). Вратите са с алуминиеви дръжки, дискретно прибрани в горната част. Плотове ПДЧ с дебелина 18 мм, покрити с бетон ламинат – последна иновация в мебелната индустрия. Кухня, обособена във формата на буквата Г. Гръб – MDF, цвят – светло сив, ефект – мрамор. На късата страна долен шкаф с контейнери. Интегрирана готварска плоча. Около панелния абсорбатор, открити полици с наредени медни съдове, книги, живи растения. На дългата страна: долни шкафове с алуминиеви дръжки дискретно прикрепени в горната част на вратите. Работни плотове от бетон ламинат в сив цвят. Мивка и батерия алпака. Горната част оригинално съчетание от секция с контейнери и открити рафтове. Дръжките на контейнерите са прикрепени в най-долния им край, без да нарушават изчистената линия на фасадата. И тук са поставени медни акценти, които стоплят общия студен колорит. Запазвайки тенденцията, дизайнерите на Conforama International, са интегрирали хладилник, фризер и микровълнова зад фасадни вратички от плоскости. Единствено конвекторната печка нарушава безупречната чиста линия на фасадата. Подът на помещението е паркет в естествен дървесен цвят, чиито безупречни зиг-заг-образни линии допълват усещането за перфекционизъм в тази кухня.