Контраст и игра на сенки в кухнята

Последна редакция на 18/04/2024 от Биляна Нинова
Източник | Видяно 960 пъти

Сивото е комбинация от бяло и черно, и в зависимост от това кой от двата цвята преобладава съответно може да бъде леко и нежно или наситено и интензивно. Изберете тоналността, която най-много ви допада и създайте контрастни елементи в кухнята.

  • Ако помещението и малко и тъмно, по-добре изберете бялото за основа – белите стени и кухненски шкафове комбинирайте със сиви плотове, тъмен под или красива тъмна маса със столове. Това ще създаде игра на сенки и контрасти, великолепен интериор и стилна визия, която ще впечатлява с изчистени линии.
  • Друг вариант е да подберете сивото за основа, като така ще направите вида по-интересен и разчупен. Можете да боядисате една от стените, да заложите на сиви шкафове или плот от сиво-бял мрамор. При всички случаи няма да сбъркате в избора си.

Свързано:

Идеи за кухня Да внесем елегантност в дома си с кухня в сиво и бяло!

Стил, елегантност и класа - това са трите думи, които ни идват на ум при вида на тази великолепна визия на кухня в бяло и графитно сиво. И вие можете да постигнете този ефект на скъп и изискан ресторант в дома си чрез семпъл и изчистен дизайн. Изключителната опростеност на детайлите са много въздействащи, минамалистичният стил създава модерна визия, която може да се впише идеално в един съвременен дом. Големи бели шкафове заемат цялата площ на стената и едновременно създават хомогенност на фона. Те предоставят много пространство за съхранение, удобство и възможност за кухнята едновременно да е подредена и събрана на относително малко пространство. Над мивката е поставен красив мраморен гръб, който обединява цялостния дизайн. Отпред е избран великолепен голям остров в графитно сиво, който може да служи едновременно за работа и хранене, в комбинация със семплите и стилни високи столове в светло дърво. Целият интериор е много интересен и дава великолепна основа за една модерна кухня, той би могъл да се доизгради чрез добавянето на още елементи и дори вкарването на някакъв цветен акцент.