Масивният кухненски остров е в центъра на вниманието

Последна редакция на 24/04/2024 от Виктория Маринова
Източник | Видяно 1 517 пъти

Кухненският остров заема централно място в дизайна на френската кухня. Той е масивен и често може да изглежда дори твърде обемен на фона на кухненските шкафове, но пък притежава невероятна функционалност, която го прави незаменим помощник при приготвянето на вкусни ястия! Най-често тази мебел възприема ролята и на удобна зона за хранене, като за целта част от нея е превърната в практичен бар плот. Друга особеност на кухненския остров във френската кухня е това, че той често приютява мивката, в отговор на стремежа на дизайнерите да създадат максимално удобен работен триъгълник в помещението.

Приложете тези интересни трикове в облика на своята кухня, като споделите с нас удивителните резултати! Направете заявка в МaistorPlus още сега и изберете точния специалист за своя интериорен проект, при това напълно безплатно и без допълнително обвързване!

Свързано:

Идеи за кухня Тенденции в кухнята: неподражаем стил от Франция

Френските кухни се отличават с хармонично и уютно излъчване, като подходящ пример откриваме именно в тази кокетна кухня! Тя е разположена в просторно и светло помещение, като в случая компенсира и липсата на отделна трапезария чрез изграждането на зона за хранене в рамките на кухненския остров. За целта част от него е превърната в практичен бар плот, до който са разположени два високи дървени стола. Както в повечето съвременни кухни, така и тук, кухненският остров заема централно място в помещението, като приютява още зоната за миене. По този начин се оформя удобен работен триъгълник между зоните за миене, готвене и съхранение, като те са изградени в рамките на Г-образен кухненски модул. Впечатление прави, че в дизайна на модула е монтирана още една мивка, като подобно решение е изключително удачно за големите домакинства, в които се вихрят повече от един опитни кулинари. Кухненските шкафове тук са изработени от дърво, като са комбинирани успешно със стилни мраморни плотове. При избора на подобен тежък материал за кухненския плот наличието на здрава основа е от ключово значение. Ето защо специалистите често съветват да заложите на традиционни дървени шкафове, които могат да бъдат адаптирани към различни интериорни стилове и са изключително устойчиви във времето.