Детската стая – весела, пролетна и практична

Последна редакция на 29/03/2024 от Екатерина Димитрова
Източник | Видяно 1 561 пъти

В детската стая на семейния апартамент пролетта е нахлула с цялата си свежест и веселост. Помещението е тясно и дълго, което не позволява използването на ъглови легла, ето защо, дизайнерката и тук е проявила своята креативност, разполагайки необходимите полици и чекмеджета над успоредно поставените детски легла. Пространството се обединява от чисто бял комод, който побира доста от облеклата на двете деца. Ето и тук виждаме издължения силует на дизайнерската лампа от родителската спалня, но с подходящия за децата дизайн.

Висящите полици и чекмеджета са с абсолютно изчистени линии и симетрични форми, но върху им е опънат онзи добре познат бароков корниз. Над всяко от леглата се разполагат по 4 слънчеви жълти полици. Едната от стените е облечена в сатенен тапет, отново с барокови фигури. Детските легла са в небесно синьо и бежово, като хрумката за текстилни джобове отстрани е невероятно практична и оригинална. Отново декорирани с възглавнички, леглата са и с повдигащ механизъм, под който има достатъчно място за прибиране на вещи.

Виж още: Изкусни дизайнерски подходи в обзавеждането на юношеските стаи

Свързано:

Идеи за детска Пролет вкъщи - реновиран и декориран апартамент в София

Детска стая с две успоредни легла, два прозореца с много светлина. Леглата са облечени в синьо и бежово. Оригинални джобове за съхранение на страните. Меки възглавнички върху леглата. Между двете детски легла в този реновиран апартамент има бял скрин (комод). Върху скрина дизайнерска нощна лампа. Стенни полици и шкафове в бяло, жълти ниши, и над двете легла. Дограмата е в синьо. Прозрачни леки пердета на прозорците.