Какво трябва да знаете при обзавеждането на стая за тийнейджър?

Последна редакция на 25/04/2024 от Виктория Маринова
Източник | Видяно 1 381 пъти

Първото важно правило при обзавеждането на стая за тийнейджър е да забравите всичко, което ви казахме досега. Точно така, тийнейджърите изобщо не се впечатляват от изключително модерни двуетажни легла, стени, изобразяващи морското дъно, или пък таван, обсипан със звезди. Затова се сбогувайте категорично със супергероите и леглата във форма на автомобили, и запретнете ръкави, за да смените почти всичко в детската стая.

Препоръчваме ви да заложите на по-тъмни или неутрални тонове, мебели с по-изчистен дизайн, завеси, килим и завивки с максимално опростен вид. Ако това ви се струва скучен вариант, синьото все още е валиден избор, но само в някои свои нюанси, а колкото до обзавеждането–можете да го съобразите отново с вкуса на вашия син, като по този начин го стимулирате да развие своите хобита и интереси.

Свързано:

Идеи за детска Детска стая за момче: Направете я впечатляваща!

Колкото повече е пораснало детето и вече навлязло в тийнейджърската възраст, толкова по-сдържан е интериорът в жилищното помещение, определено за него. Това е неговият или нейният начин да покаже, че вече е (почти) зрял човек. На тази снимка ви показваме средно голяма детска стая в съвременен стил, чийто подход в обзавеждането ни говори именно за подреден за тийнейджър кът. Заложено е основно на синия цвят, който е представен в различни нюанси, умело открояващи се на бял фон. Подът в тази детска стая е направен с бяла настилка от лъскав, леко отразяващ светлината материал, а в дясната му част е постлан тъмно син правоъгълен килим. Последният е сложен пред единично легло, чиято светло кафява подматрачна рамка е повдигната на метални крачета. Матракът е облечен с тъмно синьо спално бельо, върху което виждаме по-светли нюанси сини покривала и възглавници. От лявата страна на леглото е разположено нощно шкафче на колела с дървен страничен корпус и две чекмеджета отпред със светло сини вратички и дълги дръжки. Върху плота на шкафчето са поставени малка синя нощна лампа и разтворена книга. Малка над тях виждаме на бялата стена кръгъл черен стенен часовник. Вдясно от леглото има голям прозорец с прозрачна светло синя завеса, а на няколко крачки пред него е позиционирано синьо ученическо бюро със син стол пред него. Вдясно от бюрото забелязваме голяма секция, съчетаваща открити дървени рафтове отляво, с подредени по тях папки и книги, а отдясно има голям двукрил гардероб със сини врати.