Големите пространства дават воля на въображението

Последна редакция на 20/04/2024 от Виктория Маринова
Източник | Видяно 1 312 пъти

В обзавеждането на детска стая за момче изключително важно място заемат уютът и добрата организация. Те са напълно постижими, дори когато разполагате с по-голямо помещение. Как да се възползвате от него:

  • Нека преобладаващите нюанси на пода и стените бъдат светлите, подходящи са тези в сивата гама. Една от стените може да е контрапункт с по-тъмен или ярък цвят. Тъй като големите стаи нямат ограничения откъм цветова гама, тук можете да експериментирате с наситени цветове и комбинации от такива, да пресъздадете приказна страна с фототапет на една от стените или да поставите дъска за рисуване на друга.
  • Просторното помещение ви позволява да използвате мебели с по-голяма вместимост, като гардероби и секции. Не можем да ви гарантираме, че те ще ви осигурят винаги безупречна подредба и липса на хаос, но пък са едно добро начало.  
  • Разнообразете стените с рафтове, залагащи на по-разчупен дизайн. Върху тях могат да се подредят най-употребяваните ученически пособия, както и любими играчки на детето.

Свързано:

Идеи за детска Детска стая за момче: Направете я впечатляваща!

Обичайно функционалното разпределение на мебелите се асоциира с малки пространства, като идеята е да се оптимизира максимално ефективно наличната площ. Истината е, че те имат място и в просторни помещения, като в тях допринасят за осигуряване на повече свободно място за игра в стаята на малките например. На снимката, която разглеждаме тук, виждаме голяма детска стая в модерен стил, където обзавеждането е организирано по начин, който ефективно оползотворява квадратурата така, че за детето има доволно отворено игрово пространство. За фон в интериора е използван белият цвят, като започнем от пода, за който е избрана настилка от много светли, избелени дъски естествен паркет. В средата му има интересен парад от килими, в началото на който е квадратен светло кафяв мек килим в един нюанс, следван от тесен светло син килим, после има правоъгълен бежов килим, а за финал е по-тесен тъмно кафяв килим. Вдясно от килимите е поставен декоративен кораб, съчетаващ прозрачно и черно бяло, пред който е поставена топка. И това са единствените неща, които са част от интериора в средната част на детската стая. Основните мебели са изнесени почти изцяло при бялата стена отсреща. Там, вляво виждаме единично легло с подматрачна рамка на бели, сиви и сини квадратчета, оранжев матрак, тъмно синя и тъмно червени декоративни възглавнички. Вдясно от леглото има ученическо бяло бюро и бял стол пред него, вляво от които се забелязва контейнер с три светло сини чекмеджета. По протежение на стената от леглото до бюрото са монтирани открити светло сини рафтове с подредени по тях книги. От лявата страна на леглото има светло синя стълба, която е много вероятно да води към още едно легло на горно ниво. Вдясно от ученическото бюро е предвиден голям прозорец, през който се вижда естествена зеленина. На бялата стена вдясно са монтирани три тройки открити библиотечни светло сини рафтове, а вдясно от тях се вижда голям тъмно син гардероб с две големи плъзгащи се врати.