Цветен таван на мансардна детска стая

Последна редакция на 17/04/2024 от Екатерина Димитрова
Източник | Видяно 1 900 пъти

Таванът на мансардата е невралгична точка в помещението. Слизайки ниско над скосеното пространство, често смалява помещението и създава усещане за потиснатост. Обикновено той е облечен в дървена ламперия в естествен дървесен цвят, който поглъща светлината и таванската стая изглежда тъмна и тясна. За да избегнете този ефект на скосения таван, боядисайте ламперията в светли свежи цветове. Синьо като небето с бели елементи, едри фигури и текстилни лампиони е оригиналното решение на този таван под покрива. Как да уловите светлината в малкото пространство:

  • Оставете дървения под в най-светлия дървесен тон – светлината ще се отразява в него.
  • Стената и мебелите около прозореца боядисайте в бяло – това оптически ще удължи пространството.
  • Изберете за тавана светъл цвят и смело боядисайте с него дървената ламперия и гредите на подпокривното пространство.
  • Избягвайте тежки, и обемни мебели в тъмни цветове. Вместо това изберете леки етажерки, малки винтидж столове и текстилни декорации в светли тонове. Те ще създадат онова топло усещане за уют непринуденост и щастливо детство.

Вижте още: Как да превърнете таванското помещение в уютна детска стая

Свързано:

Идеи за детска Таванът, цветен и интересен!

Таванска детска стая под покрива. Таванът е скосен между два ската. Облицован е с дървена ламперия. Един прозорец на вертикалната стена. Таванът е боядисан в небесно синьо, големи бели фигури украсяват синьото, Гредите на подпокривното пространство са боядисани в бяло. Два кръгли, текстилни лампиона се спускат между тях. Леглото е непосредствено до прозореца. Покрито е със светло синьо шалте. Под прозореца е поставена винтидж масичка от дърво в бяло, върху която се кипрят – глобус на земята, книга, играчки. Една саксия със стайно растение намира място там. На стената е окачена отворена дървена етажерка в същия стил. Два дървени стола с история в светло синьо напомнят за детството на родителите на малчугана обитаващ тази стая изпълнена с жизнерадост. По тъмни нюанси на синьо са вградени като акценти навсякъде в интериора – меките възглавници върху леглото. Цветовете идеално синхронизират с цялостния интериор в детската стая, където светлината влиза в помещението през единствения прозорец между двата ската. Въпреки малкото пространство, стаята излъчва свежест, веселост и приятен комфорт.