Фокус върху малките детайли

Последна редакция на 19/04/2024 от Катерина Костадинова
Източник | Видяно 893 пъти

Малките детайли могат изцяло да променят облика на всяко помещение в дома, а особено силно важи това правило, когато става въпрос за детската стая.

  • Нека основите са изчистени - подходящи комбинации са тези с участието на бяло, сиво, както и светли нюанси на синьото.
  • Изберете цветни завивки за леглата, вложете акцент със стол в ярки тонове, създайте уют, като осигурите килимче, фотьойл и възглавнички.
  • По този начин с времето единствено можете да подмените цветните елементи и евентуално конструкцията на леглото, ако сте се спрели на двуетажно такова, което не устройва вече порасналите ви деца.

Свързано:

Идеи за детска Детска стая с две легла - как да я направим подходяща за всички възрасти?

В текущата стая с две легла наблюдаваме изключително изчистени основи, вариращи от бял тапет със семпли геометрични линии, до стена в светло синьо и паркетен под, облечен в тонове на сивото. Обзавеждането се състои от мимнималистично бюро за учене в цвят тъмно дърво с бяло чекмедже, което допълва масивната конструкция на двете легла, разположени едно над друго. Те са подбрани в същите като бюрото цветове, които също така перфектно се връзват на паркета. До втория етаж се стига по комфортна стълбичка, под която се оформя малка етажерка за съхранение на вещи. Виждаме до нея и сив фотьойл с една възглавничка в сиво и една в оранжево, която да създаде акцент. Още забележителни акценти наблюдаваме върху чаршафите - синьо, оранжево, тюркоаз, жълти възглавнички и геометрични фигури. Пред конструкцията на леглата е поставена малка кръгла постелка в бяло и два нюанса на синьото. Жълтият стол също намира перфектно разположение в тази детска, като допълва акцентите от възглавниците и заедно създават закачливост и позитивно усещане в стаята, без да е необходимо да се добавят каквито и да било типично “детски” елементи.