Перфектната цветна схема за детската

Последна редакция на 28/03/2024 от Катерина Костадинова
Източник | Видяно 960 пъти

Подборът от цветове е добре да бъде избран още при проектирането на помещенията у дома. Ако се чудите какъв цвят би бил най-подходящ за детска стая с две легла, то бихме ви посъветвали да не се спирате непременно на един. Това важи без значение, че крайната цел е постигане на дизайн, който да радва малките, дори когато вече са пораснали.

  • Правилното съчетание от земни тонове в комбинация с контраст, например оранжево, като в случая, ще създаде позитивно и приятно усещане в помещението, а едновременно с това ще донесе уют.
  • Нека мебелите бъдат в пастелени тонове, за да постигнете баланс и да избегнете усещането за натрапчивост и претрупване.

Виж още: Как да изберете цветовете за бебешката стая

Свързано:

Идеи за детска Детска стая с две легла - как да я направим подходяща за всички възрасти?

В тук посочената стая на първо място впечатление прави красивата и изкусно подбрана цветова схема. Започваме с нежни, земни тонове, съчетаващи в себе си синьо, зелено, кафяво, бежово, както и техни нюанси. Контраст създава оранжевият под с червеникав подтон, който дори бие на кафяво на моменти. Обзавеждането е богато, но изключително семпло, в нежни пастелени нюанси. Виждаме голяма секция за дрехи и принадлежности отляво, естествено продължена от разнообразие от шкафове, обикалящи леглата, както и допълнителна етажерка за книги, поставена точно до леглото на втория етаж. Долното легло е със стена в тъмно син цвят и съответстващи на нея завивки. Второто легло пък се намира на ябълково зелен фон, украсено с пъстри възглавнички в синьо и зелено и комплиментиращи на тях чаршафи. Виждаме и красива ефирна завеса на прозореца вдясно, облечена в светъл нюанс на синьото. Масичката за кафе и рисуване на преден план също прави впечатление, явявайки се като завършващ елемент, който да допълни синьото върху пердето. Не можем да не отбележим и декорацията върху стената до леглото на второто ниво. Тази детска стая за две деца определено притежава неповторим чар, като всеки детайл е изпипан внимателно.