Оранжевият свят на малкия юнак

Последна редакция на 29/03/2024 от Павлина Георгиева
Източник | Видяно 889 пъти

Едно от предимствата на оранжевата гама е, че е еднакво подходяща както за малки принцеси, така и за подрастващи юнаци. Нагледен пример за това откриваме при тази детска стая, която видимо е предназначена за момче. Топлият нюанс в конкретния случай е леко приглушен. С него са боядисани стените от средата до тавана, точно над бялата им облицовка. Интересно хрумване е през центъра да преминава маркирано с прекъсната жълта линия синьо шосе, по което се “движат” рисувани автомобили.

Момчешките символи се търкалят и по килима, също и под леглото, за да загатнат увлечението на повелителя на стаята към колите и футбола. А отвисоко, спуснати от тавана, надничат два дървени самолета. Без съмнение, идеи за това какъв да стане, като порастне, за малкия юнак не липсват. Остава само да му се присъни най-точната за него, докато събира сили за новия ден, загърнат с шарената си завивка.  

Вижте още: Да живеят цветовете! Вдъхновяващи тийн стаи

Свързано:

Идеи за детска 7 оранжеви детски стаи, които отварят път към радостта

Представяме на вашето внимание една детска стая, в която преобладават оранжевите цветове и е видимо предназначена за момче. За настилка на пода тук е избран естествен дървен паркет в светъл нюанс. Върху част от него е постлан правоъгълен килим на тънки кафяви, сини и сиви черти, който по-скоро наподобява черга, макар и без ресни. Върху същия забелязваме няколко разтворени списания, жълта, сиво-зелена и червена количка. Средно голямо жълто камионче играчка пък откриваме отляво. Стените в стаята до по-малко от половината си са с бяла облицовка. Над нея е нарисувано синьо шосе с жълта маркировка, по което се "движат" сини, зелени и червени рисувани автомобили. До стената отляво е позиционирано единично детско легло със светла дървена рамка и свободно пространство под него, където са подредени оранжева, синя и индигова кутии, както и стандартна футболна топка. Леглото е с покривало на сиви оранжеви и зелени правоъгълници с рисунки на велосипеди, роботчета и вертолети по тях. Виждаме и бяла възглавница с щампа на велосипед на нея, както и друга, повтаряща десена на завивката. До горната част на леглото има маслинено зелен пуф. В близкия десен край ни очаква малка дървена червена масичка със светъл дървен плот и червени крака, а от двете ѝ страни са поставени лилав и зелен стол.