Практичен подарък за здраво дете

Последна редакция на 25/04/2024 от Биляна Нинова
Източник | Видяно 1 135 пъти

В магазините за бебешки и детски стоки е много лесно човек да се обърка, да се захласне по прекрасните играчки, очарователните дрешки и всички странни и понякога непознати неща, които се предлагат. Съвсем малките бебета не се нуждаят от много играчки, а дрешките им омаляват изключително бързо. Но има неща, които могат да бъдат от голяма полза за хората, които се грижат за мъниците. Ето нашите идеи, които да ви помогнат, ориентират и вдъхновят:

  • Нагреватели за шишета и бурканчета. Те са много полезни, температурата им се регулира и няма опасност храната на дете да бъде претоплена. Това спестява време и притеснения на родителите.
  • Стерилизатори. Също са сред удобните и подходящи подаръци. Продават се в две раносвидности – електрически и такива за микровълнова фурна. Добре е да сте наясно кой от двата вида ще е по-полезен за семейството, което сте решили да зарадвате.
  • Уреди за готвене на пара. Наистина удачен уред, ако не сте твърде ограничени бюджетно. Осигуряват здравословна и домашно приготвена храна при захранването на детето, също така спестяват време и усилия на майката. 

Свързано:

Идеи за детска Перфектните подаръци за здраво бебе и щастливи родители

Представяме ви тази изцяло обзаведена и много интересна детска стая, която е оборидване не само за бебе, но и за малко по-голямо дете, което ще играе с интерес в всички изгрчки. Стаята е малка, но много функционална и красива. Стените са оставени бели, за да бъде помещението по-светло и чисто. За сметка на това подът е боядисан във великолепно тюркоазено синьо, което внася цвят и настроение в помещението. Оставен е и малък цокъл на стената, който да поема всички възможни следи от игра. Леглото отново е много семпло и изчистено - бяла рамка и възможност за сваляне на нивото. В дясно от леглото се поставена маса за повиване с два рафта за вещи и повивалник - много практична и удобна. Над нея са сложени специални занимания, с които детето да се разсейва, докато му бъде сменен памперса или бъде облечено след баня. Над повивалника е поставена красива дежурна лампа, която да предоставя светлина и удобство. На земята е сложен цветен килим, а върху него е поставена активна гимнастика - чудесна игра за първите месеци от развитието на бебето, която развива основни моторни умения. За прибиране на дрешки и играчки е подбран скрин с обли ръбове, който е много подходящ за детска стая. На стената са окачени етажерки за книги, както и закачалки за дрешки.