Стая за малък художник

Последна редакция на 25/04/2024 от Биляна Нинова
Източник | Видяно 1 665 пъти

Отглеждате следващия велик художник? Направете стая, която ще насърчи креативността му и ще му даде шанс да изразява себе си. Изберете дръзките, наситени цветове за някоя от стените – може да са точки, райета или красиви стикери за стена. Осигурете му голямо бюро, на което да разпръсква проектите си и много кутийки, в които да събира всичките си нужни принадлежности – моливи, четки, бои, материали и др. Подберете цветни завеси, които да отиват на интериора, погрижете се в стаята да влиза достатъчно светлина. Съберете няколко от рисунките на детето, сложете ги в рамка и ги закачете на стените. За пода изберете настилка, която се мие и няма да се повреди, ако бъде изцапана с бои. Направете така, че да има много повърхности, на които да може да се рисува – черна дъска с тебешири, малък статив или руло със сменящи се листове, например. По този начин детето няма да е ограничено и ще изрази докрай потенциала си. 

Още прекрасни съвети и идеи за детската стая ще намерите тук.

Какъвто и стил да изберете за стаята на детето, направете го част от процеса, съобразете се с възрастта му и имайте готовност да проявите креативност, когато избраната тема вече не е по вкуса му. Създайте си едно прекрасно семейно изживяване, общ проект, по който да работите и доставете удоволствие и радост на малчугана, който ще играе там. Ако имате нужда от професионален съвет, заявете безплатно своя проект и разгледайте предложенията на експертите. Запознайте се с техните бизнес сайтове и оставените за тях оценки от предишни клиенти, направете информиран избор кого да наемете.

Свързано:

Идеи за детска 5 уникални тематични детски стаи

Красива, забавна и цветна детска стая за малки художници. Стаята е с изключително интересен дизайн и е подходяща за относително по-голямо помещение - за едно или за две деца. Стените, мебелите и пода са решени в светли цветове с малки цветни детайли. На основната стена е нарисуван красив тапет с герои от детски приказки - шарен и артистичен. На същата стена много умело е поставена и етажерка, която допълва картината и може да служи за различни предмети, книги и играчки. Всичко е в елегантни пастелни тонове и смело комбинирани шарки. Килимът на райета, в които се преплитат зелено, жълто, кафяво и сиво - цветове, които се срещат и в останалите мебели. Пердетата са също интересен акцент - на геометрични форми в същите цветове, придават разчупен вид на стаята. Удобно бюро и диван оформят единия ъгъл и създават уют, а голямото двуетажно легло със стълба е чудесно решение за две деца, които споделят стая или възможност за гости с преспиване. В средата на стаята е оставено много пространство за игра и различни занимания, а цялото помещение създава усещането за уют, спокойствие и сигурност - атмосфера подходяща за игри, учене и всякакви други занимания.