Пренесете космоса в детската стая

Последна редакция на 19/04/2024 от Биляна Нинова
Източник | Видяно 2 518 пъти

Ако вашият малчуган е запален на тема звезди, планети и галактики, подкрепете неговата страст. Създайте му красива и оригинална тематична стая на тема космос. Боядисайте тавана на стаята в тъмно синьо, a за да не стане прекалено мрачно, оставете стените бели или в друг светъл цвят. Потърсете светещи в тъмното звезди и ги подредете като някое интересно съзвездие. Заложете на голяма, кръгла лампа, която да монтирате и да символизира Луната. Комбинирайте цвета на тавана с други елементи – завеси, покривка за легло или килим.

Намерете голяма карта на звездното небе, ламинирайте я и я сложете върху плота на масата или бюрото – едновременно ще защитите масата от издраскване и ще дадете възможност на детето да изучава космоса, докато рисува или пише домашните си. Намерете постери на любими филми, свързани с космически пътувания или с реални исторически събития, като кацането на Луната, с които да украсите стените. За да допълните ефекта, поставете няколко лампи с приглушена синя светлина, която да създава усещането за потапяне в неизвестното. Наредете тематични възглавници, фигурки и сувенири – плюшено извънземно, бурканче „лунен пясък“, малък телескоп и вашата стая космос е готова.

Свързано:

Идеи за детска 5 уникални тематични детски стаи

Оригинална и забавна детска стая с тема космос. Тази тема дава много свобода на въображението и възможност за детето да изяви своята креативност. Представяме ви една идея за такъв вид стая - стилен и едновременно интересен интериор с много цветни елементи и оригинални идеи. Таванът е боядисан в тъмен цвят, на който изпъкват залепените по него звезди, които светят нощем. Стените са оставени в светли тонове, за да не се смалява излишно допълнително пространството. В комбинация с тъмния таван са избрани и мебели от тъмно дърво, които придават стил и са функционални, както за малко дете, така и за ученик, тийнейджър и голям човек. С помощта на хартиени фенери за изработени планети, които висят от тавана - красива, евтина и ефектна идея, с която да придадете на стаята наистина космически вид. По-малките планети за изработени от хартиени топли, осветени с боя. Изключително креативен акцент е направената от картон совалка, в която детето може да си играе. Топлите акценти в стаята са допълнени от красива покривка за легло и стикер за стена, изрязан във формата на слънце. Малките етажерки за книги до леглото са удобен и креативен елемент, който едновременно стимулира четенето и създава ред.