Околосветско пътешествие

Последна редакция на 25/04/2024 от Биляна Нинова
Източник | Видяно 1 776 пъти

Това е изключително интересна, разнообразна и образователна тема, при която дори с малко средства можете да постигнете чудесен резултат.

  • Намерете голяма карта на света, с която да украсите някоя от стените, потърсете красиви и цветни снимки, с емблематични места по света, изпринтрайте ги и ги прикрепете за съответната страна или регион. Така ще стимулирате у детето стремеж за изучаване на нови места, изследователски дух, желание за пътуване и опознаване на нови места и хора.
  • Обиколете сергиите и потърсете стари картички, които можете да подредите в пано за някоя от останалите стени.
  • На бюрото поставете красив глобус-лампа, който хем ще е практичен, хем ще допълва атмосферата.
  • Сковете или купете красива библиотека и я напълнете с книги за пътешествия, гайдове и албуми със снимки от света. Сложете до нея удобно кресло, за да оформите кът за четене.
  • Подредете разнообразни предмети, свързани с различни култури – фигурки, магнити, талисмани.
  • Осигурете място, където детето да събира спомени от своите собствени пътувания – красива дървена кутия би било идеалното решение.
  • Като интересен акцент може да добавите няколко стенни часовника, всеки от които да показва часа в различен край на света. По този начин ще обградите детето си със знания и ще го стимулирате да се интересува, да чете и да стане един бъдещ пътешественик.

Свързано:

Идеи за детска 5 уникални тематични детски стаи

Стилна и изчистена детска стая - темата е подходяща както за момчета, така и за момичета и може лесно да се развие като стая за ученик и тийнейджър. Дизайнът е решен в три основни цвята - бяло, сиво и тюркоазено, с малки жълти елементи, които внасят топлина в иначе доста студения интериор. Идеята е подходяща за малки и средно големи стаи, както и за такива, в които живеят не едно, а две деца. Практична, удобна и изчистена - концепцията за това помещение е изградена от правоъгълни елементи и цветни детайли. Стените са решени изцяло в бяло, подът също е бял. Леглото е голямо и разположено в средата, нощната лампа е метална и придава леко футуристично усещане. Цялостната визия напомня малко на самолет или космическа совалка. На красива цветна етажерка са подредени разнообразни предмети от различни краища на света, книги и пътеводители. В ъгъла е поставено удобно бюро, със стол, който идеално се вписва в цялостната атмосфера. Над него са изградени елегантни рафтове с правоъгълна форма и разчупена визия. Из цялата стая са разположени макети на самолети и коли, които до изграждат концепцията за пътешествие, пътуване и вълнуващи приключения.