Предвидете повече място за съхранение в детска стая със средни размери

Последна редакция на 18/04/2024 от Виктория Маринова
Източник | Видяно 2 285 пъти

Тази средна детска стая е подчинена на нуждата от практични решения за съхранение на вещи и играчки. Поради тази причина тя разполага с два гардероба, които приютяват всички дрехи, книги и пособия, така че те да не бъдат разпилени из цялата стая. Леглото пък е поставено в ъгъла на помещението, като е съчетано и с компактно нощно шкафче. В непосредствена близост до прозореца е обособена и зоната за учене, която разполага с удобно бюро и практична ъглова библиотека. Така по-голямата част от помещението остава свободна, така че детето да може да играе, а при нужда – там да бъде поставена и малка допълнителна масичка или кокетно кресло. Този подход при разположението на мебелите е особено подходящ при обзавеждане на спални за две деца, тъй като изисква единствено да замените класическото единично легло с функционален двуетажен модул. Наистина лесно, нали?

Тези идеи със сигурност правят обзавеждането на средната детска стая много по-лесно! Кой от предложите варианти ви допада най-много? Поверете изпълнението му на опитен професионалист, като пуснете безплатна заявка в MaistorPlus още днес!

Свързано:

Идеи за детска Как правилно да разположим мебелите в детска стая със средни размери?

Обзавеждането на детската стая трябва да бъде съобразено изцяло с предпочитанията на вашето дете, така че то да се чувства максимално удобно и вдъхновено в своята нова спалня. Ето защо е важно да обърнете внимание на неговите хобита и предпочитания, като вземете предвид и възрастта му, така че да подберете правилния тип и размер мебели. В този случай детската стая е предвидена за енергичен тийнейджър с разностранни интереси, като за целта помещението е оборудвано с удобно легло, нощно шкафче, бюро, етажерка за книги, голям гардероб и допълнителен шкаф. По този начин дизайнерите осигуряват необходимото пространство за съхранение на всички дрехи, ученически пособия и други вещи, които с течение на времето увеличават значително броя си и вече не се побират в детския гардероб. Пространството до прозореца е оставено свободно, като тази идея е подходяща за децата, които предпочитат да четат или пишат, докато се излежават на килима на пода. От гледна точка на цветовете, тук собствениците залагат на изчистени бели стени и светла подова настилка, разчупена от свежото излъчване на зеления килим. Обзавеждането на стаята е изработено от ПДЧ, като среща светлото дърво със зелени и сини нюанси. За да спестите място, заложете на функционален модул, обединяващ различните зони в детската.