Подредете мебелите само от едната страна на помещението

Последна редакция на 19/04/2024 от Виктория Маринова
Източник | Видяно 2 684 пъти

Друга идея за обзавеждането на тясна и издължена детска стая е да подредите мебелите само от едната страна на помещението. По този начин половината помещение остава свободно за неспирните детски игри, а освен това свободното преминаване между отделните зони в помещението е напълно гарантирано. Професионалистите уточняват, че независимо на кой тип разположение на мебелите заложите, около леглото трябва да има разстояние от поне 76 см. По този начин стаята няма да изглежда твърде тъмна или претрупана, а ще се превърне в олицетворение на спокойствието и домашния уют. До леглото пък можете да поставите малък скрин за съхранение за играчки, а ако обзавеждате стая за тийнейджър, заложете на функционално нощно шкафче с интригуващ дизайн. До бюрото пък поставете гардероба, така че той да не спира естествената дневна светлина, изпълваща помещението през отворения прозорец.

А вие на кой от тези варианти бихте заложили за обзавеждане на детската стая? Споделете с нас резултатите от това интериорно начинание, а за качествената изработка на мебели за дома, разчитайте на опитни професионалисти! Заявете проект в MaistorPlus напълно безплатно и се запознайте с изчерпателни оферти от коректни изпълнители!

Свързано:

Идеи за детска Как да разположим мебелите в малката детска стая?

Представяме ви един практичен и изключително удачен вариант за разположение на мебелите в тясната и неудобна детска стая. Тук специалистите се придържат към класическото правило при обзавеждане на подобни помещения, а именно да поставят леглото в ъгъла срещу входната врата на стаята. В този случай помещението е толкова тясно, че единственият вариант за поставяне на останалите мебели е усвояването на стената по дължина. За целта до леглото е поместено малко нощно шкафче, а до него е разположено и ученическото бюро. Тук специалистите решават, че най-доброто място за бюрото е до прозореца – по този начин детето ще може да чете и учи на дневна светлина, вместо да натоварва прекомерно очите си, използвайки осветителните тела в стаята. До бюрото пък откриваме масивен гардероб, който трябва да побере не само всички детски дрехи, но още играчките и ученическите пособия, за които мястото в бюрото може да не достига. Срещу бюрото и нощното шкафче умишлено не е разположен допълнителен шкаф или скрин, за да може да се гарантира свободното преминаване между отделните зони в помещението. Подобна детска стая е компактното помещение вдясно. Макар бюрото да не е разположено до прозореца, то е изключително близо до леглото и практичния модул за съхранение на вещи.