6 еко съвета за детската стая

Последна редакция на 19/04/2024 от Елица Мартинова

Ако ви предстои ремонт на детската стая, може би няма да е зле да разгледате няколко съвета за това как да направите по-безопасна среда, ориентирана към екологичните тенденции. Идеята да се заложи на естествени материали, при които е използвана възможно най-малко обработка, не е лоша, особено когато става дума за децата.

В случай че ще обзавеждате детска стая за пръв път или ще ремонтирате вече съществуващата, доверете се на интериорни дизайнери, които могат да ви помогнат с тази отговорна задача.

Свързано:

Идеи за детска 6 еко съвета за детската стая

Тук ви показваме колаж от три снимки, на които са представени три варианта за средно голяма детска стая в съвременен стил. При стаята горе вляво в съвременния инериор се прокрадват и рустик елементи, което става възможно благодарение на рециклираните дървени суровини, използвани за мебелите. Забелязваме ги при двуетажното детско легло със сини и зелени покривала и завески вляво, при скрина с три големи чекмеджета вдясно от леглото и полицата над него, както и при високата и тясна секция с три чекмеджета в долната част и открити рафтове нагоре, поставена вляво. На пода от естествено дърво, където е постлан бял килим, има голяма синя детска кола, дюшек, книги. Стените са боядисани в синьо, като тази зад леглото е в един цвят, а отсреща, където виждаме висок прозорец със зелена щора на картинки, е на по-светли и по-тъмно сини вертикални райета. Горе вдясно детската стая се радва на многоцветен дизайн, който ѝ придава жизнерадостно настроение. Килимът върху дървения под е на лилави, червени, жълти, зелени ивици и върху него е поставена малка квадратна бяла масичка със зелено и синьо столче край нея. Зад синьото столче виждаме двуетажно детско легло с бяла рамка и жълти, оранжеви и цикламени покривала. Стената зад леглото, както и таванът, са бледолилави, а самата стена е украсена със стикери на цветя, картини в рамки. Над горното легло е поставена малка синя открита етажерка с книги в нея, а вляво от леглото има бяла полица на зелен фон, която влиза в ролята и на закачалка с оставена на нея синя тениска. Стената вдясно е оранжева, а при нея е отредено място за секция с две зелени, две розови и две сини чекмеджета в долната част, а нагоре преминава в открити бели рафтове, по които са наредени книги и кутии. Вляво от секцията има малък прозорец с бяла венецианска щора. Оранжевият цвят е основен за детската стая, показана на голямата снимка долу. Подът от светло дърво е постлан с оранжев килим. Стените са бежови, а до тази отсреща е поставено единично детско легло с оранжево покривало, бяла, оранжева и сива възглавница и вградено дълго бяло чекмедже с две оранжеви дръжки. Вляво от леглото има бяло ученическо бюро с бял стол пред него и четири бели чекмеджета с оранжеви дръжки, а отдясно, се вижда секция с три бели чекмеджета с оранжеви дръжки, по един шкаф с вратичка от светло дърво от двете им страни, нагоре с открити бели рафтове с книги по тях.