Събудете въображението на малкия художник

Последна редакция на 25/04/2024 от Светла Иванова
Източник | Видяно 2 172 пъти

Черните дъски за рисуване с тебешир се пренасят от училищната стая директно в детската. Тази тенденция е изключително практична в много отношения. От една страна наличието на такова голямо пространство за рисуване може да отключи творческите заложби на детето. От друга обаче, бъдете сигурни, че интериорът няма бързо да омръзне на вашето хлапе, защото всеки ден може да има нова картина върху черната дъска. В горния ѝ край сложете няколко картинки на животни, за да се учи да ги прерисува.

Ако някоя от идеите ви е допаднала и искате да я пренесете във вашия дом, не се колебайте да потърсите услугите на професионалистите, регистрирани в MaistorPlus. Направете безплатна заявка и сравнете както различните оферти, така и мнението на предишни клиенти.

Свързано:

Идеи за детска Тенденции при обзавеждането на детска стая с животински елементи

Стаята, която ви представяме на тази снимка, може да бъде възприета едновременно като малка спалня или като малка детска стая в еклектичен стил, в зависимост от това кой ще реши да се настани в нея. Факт е, че черната дъска се асоциира повече с ученически дейности, училище, ученици, но спокойно би могла да бъде полезна и за родителите. Преди да ви извикаме отново пред черната дъска, за да разгледате какво е нарисувано с тебешири по нея, нека обърнем внимание на останалата част от обзавеждането тук. За настилка на пода в тази малка спалня или детска стая, ако предпочитате, е заложено на естествен паркет от тъмни дъски. Тенденцията с тъмното дърво продължава при подматрачната рамка на леглото, чийто висок матрак с бяло спално бельо, през което е преметнато червено покривало, и възглавници с бели калъфки, ни пренасят до уюта на някоя селска къщичка. На стената над леглото, която е боядисана в бяло, в чера рамка са окачени надписи на бял фон. Поглеждаме към стената насреща и виждаме, че почти цялата е заета от споменатата вече черна дъска, обградена с дървена рамка. По нея, изрисувани и изписани с бели, жълти, сини и розови тебешири съжителстват детски рисунки и математически задачи, което накланя везните по отношение предназначението на стаята към това то да е отредено за детска. Поне докато родителите не превземат черната дъска с готварски рецепти и задачи за деня например.