Създайте неповторима цветова комбинация

Последна редакция на 19/04/2024 от Габриела Санчес
Източник | Видяно 2 355 пъти

Основното правило при избора на нюанси за детската стая е тя да бъде в светли тонове, които допринасят за по-приятната и успокояваща атмосфера. И макар в миналото да бе общоприето стаите за момичета да бъдат боядисани в наситено розово, то днес оптималният вариант е създаването на уникална цветова комбинация, която придава индивидуалност на помещението. 

  • Не се притеснявайте да комбинирате слънчеви жълто-оранжеви нюанси с нежността на лилавите багри;
  • Комбинацията от зелени мотиви и пъстри акценти на техния фон може да пресъздаде неповторимо пролетно настроение;
  • Неутралната основа на белият цвят пък превърнете в платно, върху което да изрисувате свежа интериорна картина с цветни акценти. 

Виж още: Практични ученически бюра и вдъхновяващи интериорни решения

Свързано:

Идеи за детска Как изглежда съвършената детска стая за момиче?

Розовите нюанси са класически, когато говорим за детска стая за момиче. Когато към тях се добавят и други топли цветове, видимият резултат е наслада за очите. На тази снимка ви представяме именно идея за средно голяма детска стая в модерен стил, в която розовият цвят е в хармоничен съюз с оранжеви и бели акценти. За пода е избрана настилка от дървени дъски, боядисани в сиво, на които перфектно се открояват правоъгълен оранжев килим и кръгло розово килимче. Освен чаровно геометрично присъствие в детската, те позволяват на детето спокойно да си играе и на пода. Върху част от оранжевия килим са стъпили две метални крачета на единично детско легло, изработено с бяла рамка и оранжево табло. Покривалата му са сиво на бели фигурки, оранжево и лилаво, забелязваме и няколко декоративни възглавнички. Вдясно от леглото е поставено нощно шкафче с две бели чекмеджета, повдигнато върху ниска и издължена оранжева платформа. Стената зад леглото и шкафчето си поделя бял и оранжев цвят и е сцена за различни стенни декорации и симпатични малки открити бели рафтове с розови и оранжеви основи. Левият ъгъл на детската стая е приютил четирикрил ъглов гардероб с бели врати и оранжеви дръжки, а вляво от него е ученическо бюро с розов плот, под който има две розови чекмеджета с оранжеви дръжки и два малки открити оранжеви рафта. Над плота са монтирани розов и оранжев шкаф, над които се вижда друг оранжев рафт, този път по-дълъг, осигуряващ поредно място за подреждане и организация на вещите в стаята.