Таванска детска стая за няколко деца

Последна редакция на 29/03/2024 от Светла Иванова
Източник | Видяно 2 100 пъти

Макар да не се славят с голямата си квадратура, таванските помещения също могат да бъдат пригодени за няколко деца. Ако вашето подпокривно пространство е широко, но ниско, то най-добре разположете леглата едно до друго, в най-скосените участъци от стаята. В случай че разполагате с тесен, но висок таван, тогава може да импровизирате с интериорния дизайн. Най-удачният вариант е да заложите на високи легла, които имат вградени чекмеджета, играещи ролята на гардероб и стълбичка. Разбира се, вариантът с двойно легло на етажи също не е изключен.

Допадат ли ви идеите за трансформиране на това уж ненужно помещение? Ако искате да дадете втори шанс на вашия таван, доверете се на опитните специалисти, които ще извършат ремонтните дейности. Направете безплатна заявка, за да получите конкурентни оферти и за да разгледате препоръките на различни изпълнители.

Свързано:

Идеи за детска Как да превърнете таванското помещение в уютна детска стая?

Малкото таванско помещение обичайно се свързва с мястото където държим ненужните в момента дрехи и стари спомени. Оказва се, че то може да побере и цяло жилищно помещение, в това число и детска стая за две деца. Колажът от две снимки, който ви показваме тук, представя две идеи за таванско помещение, превърнато в малка детска стая в съвременен стил, предназначена за двойка деца. И в двата примера е използван традиционен трик при организирането на детска стая с малки размери чрез залагането на светла цветова гама. При стаята отляво двете срещуположни стени са скосени в по-голямата си част, а там, където са прави, са разположени единични детски легла, всяко от които със сини покривала и декоративни бели и сини декоративни възглавници, съответно на черни и бели точки. Вградени в леглата бели чекмеджета компенсират липсата на допълнителни мебели като гардероб и скрин, където да се прибират дрехи и други вещи. Пъстър правоъгълен килим, с преобладаващи сини нюанси, украсява светлия дървен под, а при стената отсреща, където е прозорецът със синя щора, виждаме ниска бяла ракла с подредени на нея глобус, будилник и декорации. Таванската детска стая вдясно демонстрира нагледно един от съветите на специалисти, според които при малко помещение е добре леглата да са подредени вертикално едно до друго, по протежение на дълга стена. В случая между двете детски легла, покрити с розово и оранжево покривало, в компанията на пъстри декоративни възглавнички, има бяла преградка, която дава усамотение на всяко от хлапетата. По два реда, комбиниращи бели чекмеджета и бели открити рафтове, са предвидени под леглата и така е осигурено място за съхранение на вещи. В близък план вляво забелязваме закачалка с дрехи, монтирана а стената, а под нея като очарователен завършващ елемент се изявява плетена кошница.