Изберете неутрални цветове за стените и мебелите

Последна редакция на 29/03/2024 от Мария Колева

Малките ви принцеса или юнак имат любим цвят и непременно искате да ги зарадвате, като боядисате цялата им стая с него? Не бързайте да проявявате подобна самоотверженост, защото е много вероятно да са си променили мнението само след 2-3 години. Това не означава да не се съобразявате с предпочитанията на детето си, разбира се. Въпросът е, че не е нужно да приложите еднакво цветово решение насякъде.

  • Една от стените можете да превърнете в акцент и именно тя да е в предпочитания от хлапето ви нюанс, а останалите да са неутрални.
  • Или пък да изберете естествения цвят на дърво, бяло или кремаво за мебелите, а за стените светли и неангажиращи цветове – светлосиньо, светлорозово, светложълто, бежово и т.н.

Свързано:

Идеи за детска Как интериорът в детската стая да остане актуален за по-дълго

Неутралните цветове в стаята на малките имат предимството лесно да се твори на техен фон, да се заигравате в интериора с лесно заменяеми декорации. На тази снимка ви показваме малка детска стая в съвременен стил, където е заложено основно на белия цвят, идеално контрастиращ на фона на под, направен с настилка от естествен тъмен дървен паркет. Върху паркета е постлана правоъгълна бяла черга с бели ресни откъм тясната страна, а отгоре й се виждат кутии от светло дърво. Стената отсреща, в долната си част, е заета от легло, заемаща цялото й протежение. Реално тук спокойно могат да си легнат две и три дечица, в зависимост от това колко са високи, а през деня същата мека мебел спокойно би влязла в ролята на диван. Матракът е облечен в светло сиво спално бельо, има няколко стандартни възглавници с калъфки на бели и сиви вертикални ивици, една декоративна възглавничка, съчетаваща бяло и черно и друга - в бяло и червено. Между тях зорко ни следи един голям плюшен кафяв хипопотам. Над двете тесни страни на това дълго детско легло, са монтирани по една двойка бели библиотечни рафтове с книги и играчки, а над леглото, на бялата стена е окачена географска карта. Пред леглото отляво се вижда люлеещо се дървено столче-конче, като кончето е бяло на сиви петна, а пред десния край на леглото забелязваме част от малка китара.