Децата обичат цветове – бъдете дръзки!

Последна редакция на 19/04/2024 от Розалинa Думанова
Източник | Видяно 1 711 пъти

Умелото съчетание на няколко ярки тонове е изключително трудна задача –  границата между приказен интериор и откровен кич е малка. Поради тази причина трябва да бъдете много внимателни.

  • Хитър трик е съчетанието на различни нюанси на един цвят – например червен, зелен или син.
  • Ако изберете дървото за основен материал на пода, наситено кафявият му цвят може да комбинирате с плътно оранжеви стени, неутрален таван, а също и с допълнителни рисунки или апликации.
  • Флоралните елементи също са подходящи – вековно дърво, нарисувано на стената над леглото, винаги ще поддържа доброто настроение в детската стая.
  • А какво ще кажете за изрисуваните тавани? – Може да експериментирате с необятна галактика и изобилие от звезди или успокояващо небе с бели облачета. Изборът е ваш, но не забравяйте – нека вкусовете на детето бъдат водещи при избора на интериорен дизайн.

Вижте още: 8 доказано успешни идеи за обзавеждане на малка детска стая

Свързано:

Идеи за детска Дизайнът на детската стая заслужава специално внимание!

Представяме ви колаж от три снимки, които не само ще ви вдъхновят, ами ще породят желание за превръщане на детската стая у дома в истинско приказно местенце. Насладете се на изобилие от цветове, нестандартен дизайн на елементите от обзавеждането, а също и визуализации на любимите герои върху стените. На снимката вляво виждаме детска масивна етажерка, която е побрала множество вещи - книжки и списания, сандъци с играчки и сувенири, а също и изобилие от декоративни елементи. Дизайнът й е богат на цветове, а комбинацията с наситено синя стена и слънчево жълт под, е наистина оригинален избор на дизайнерите. В допълнение виждаме и малко, меко и удобно кресло, което ще влезе в употреба всеки път, когато малчуганът иска да чете или да си играе. А сега, нека се пренесем в интериора на помещението на снимката горе вдясно, където функционалността е в основата на обзавеждането - как ви се струва възможността за "три легла съчетани в едно"? - Да, наистина е удачен вариант за малките помещения. На снимката виждаме не само практично обзавеждане, ами и ефекта на цветовете - рисунки по стените, които разчупват интериора и създават динамичен облик на стаята. В дъното е позиционирано и детското бюро, което е непосредствено до просторния прозорец - това е най-правилното място за разположението му. На снимката долу вдясно виждаме още един интересен представител на любимите приказни герои, изобразени на стената.