Любимите герои – детето ще се радва да са част от интериорния дизайн на стаята му!

Последна редакция на 18/04/2024 от Розалинa Думанова
Източник | Видяно 1 901 пъти

Бюджетът, с който разполагате за обзавеждането на детската стая, определя какво да включите в интериорния й дизайн.

  • Рисунките на стените са по-скъпият вариант, но е много оригинален избор – сами трябва да изберете дали картината да бъде с 2D или 3D изглед.
  • Ако все пак искате с малко разходи да постигнете зашеметяващи резултати, то тапетите са алтернативният вариант – бито то с флорални или геометрични елементи, картини на анимационни герои или природни пейзажи.
  • А ако малкият пакостник вече е пораснал, може да пробвате с по-интересни варианти – стени, налепени с плакати на музикални групи и изпълнители, актьори или известни личности.
  • Разчупете интериора с уникални предмети – музикални плочи, монтирани поставки за химикали и моливи, висящи полилеи, които може да загасите с практична връв, лежейки на леглото например.
  • Картините също не са за изпускане – заложете на цветове и динамика в композицията.

Свързано:

Идеи за детска Дизайнът на детската стая заслужава специално внимание!

На вашето внимание представяме този колаж от три снимки, където основната тема са детските стаи у дома, а акцентът е поставен върху различните декоративни трикове, различни начини за освежаване на интериора, динамика в обзавеждането, а също и разпределение на различните декоративни елементи, и съчетанието на цветовете. Нека започнем с разходката из помещенията, като първото, на което ще се спрем е малката снимка горе вляво - цветовите предпочитания са основно в синята гама, като виждаме и изобилие от рисунки върху стената зад леглото, и вдясно от него. Изобразяването на любимите анимационни герои е много хитър трик, който не само радва малчугана, ами и създава динамика в интериора, а също и добро настроение в атмосферата на помещението. Леглото е широко, а от лявата му страна виждаме и практичен масивен скрин с няколко чекмеджета. Изобилието от естествена светлина и слънчеви лъчи лесно се достига, благодарение на просторния прозорец вдясно от леглото. На снимката отдолу ситуацията е същата - дизайнерите залагат на пейзажи за стената, изобилие от цветове, а елементите от обзавеждането са широкото и удобно легло, а също и малка секция вляво. Подовата настилка е изцяло от ламиниран паркет, което е много добро решение за детската стая у дома. На снимката вдясно на фокус отново са любимите анимационни герои, но тук цветовата гама е ориентирана към по-тъмните и сиви нюанси - виждаме съчетание на черно и светлосиво, но от своя страна - стената зад леглото внася динамика и цвят в интериора.