Изчистената бяла стая засиява с декорации в пастелни нюанси

Последна редакция на 29/03/2024 от Виктория Маринова
Източник | Видяно 2 147 пъти

Бялата детска стая е все по-често предпочитано решение, особено за съвременните градски жилища, в които мястото все не достига. От една страна белият цвят прави стаята по-светла, а от друга подовата настилка, независимо дали ще е естествен паркет или ламинат, внася необходимото усещане за топлина и уют. В хода на обзавеждането на стаята обаче често осъзнаваме, че всъщност на нея ѝ липсва онова очарование, характерно за детските стаи, които ние сме имали като малки. Затова е важно да срещнем модерния дизайн с любимите детски мотиви и герои, които да направят помещението по-гостоприемно и приятно за обитаване.

Идеално решение, особено ако се стремите да избегнете нов ремонт поне в следващите 5-6 години, е да заложите на красиви декорации в пастелни нюанси. Те са леснозаменими във времето, не изискват голяма инвестиция, но пък придават очарование дори на най-малката и тъмна детска стая.

Виж още: Детски легла – цени

Свързано:

Идеи за детска 5 детски стаи в пастелни цветове, от които да почерпите вдъхновение

Ако сте почитатели на скандинавския стил в интериора, то тази детска стая несъмнено ще ви направи впечатление. Тя е семпла, хармонична и невероятно удобна, а най-хубавото е, че решенията, на които залагат дизайнерите, са приложими във всеки модерен дом. Започваме от основата – тя е представена от изчистени бели стени и практичен ламинат на пода, като една от най-удачните и издръжливи видове настилки днес. От своя страна обзавеждането е семпло, но функционално, като леглото тук е поставено в ъгъла на стаята, в близост до прозореца. По този начин зоната около него се превръща в уютно кътче за отмора и релакс, или пък четене и писане на домашни. Вместо класическото нощно шкафче, специалистите поставят малко дървено столче, а до него е изграден страхотен кухненски модул за игра. И това, ако не е мечтата на всяко хлапе! До своеобразната кухня пък откриваме етажерка с любимите детски книжки, чиито шарени корици разчупват семплата обстановка и й вдъхват живот, особено в комбинация с кокетните декорации. Откриваме красиви детайли не само по стените под формата на ефектни рисунки, но още върху леглото, където те се превръщат в цветни възглавнички. Именно тези декоративни елементи внасят пастелните цветове в тази детска стая, като я правят по-свежа и гостоприемна!