За кухнята – машина за домашен сладолед

Последна редакция на 28/03/2024 от Биляна Нинова
Източник | Видяно 521 пъти

Източник

Малки и големи с нетърпение чакат топлото време, за да се насладят на разхладителния десерт. Подарете си здравословен негов вариант за предстоящия сезон. Благодарение на машината за сладолед ще можете да експериментирате, да създавате нови вкусове и да сте сигурни, че това, което ядете или давате на децата си, е от сто процента истински съставки. Принципът на всички модели е следният:

  • Приготвената смес се изсипва в контейнера на машината и започва непрекъснато бъркане, съпроводено от процес на замразяване.
  • Така сместа става с фина консистенция. При различните уреди времето за приготвяне е различно, затова е добре да се запознаете с инструкциите за ползване на всеки модел.
  • След като сладоледът достигне полузамразено състояние, се премества във фризер. Могат да се използват стъклени, метални или пластмасови съдове, както и най-различни декорации. 

Вижте още: Машините за сладолед - практични или излишни за домакинството?

Свързано:

4 нови придобивки за дома ви през тази пролет

Какво по-хубаво от домашен сладолед? Веднага ви отговаряме - много домашен сладолед. А с подобен тип машина ще имате възможност да създавате най-разнообразни видове, вкусове и комбинации, в зависимост от настроението, сезонните плодове или вкуса на гостите ви. Ние ще ви предложим една лесна рецепта за ягодов сладолед, от която да почерпите вдъхновени и идеи. Продуктите, които ще са ви нужни са: - 500 г ягоди - 125 г пудра захар - сок от 1/2 лимон - 1 с. л. балсамов оцет - 200 мл готварска сметана 35 % Как се приготвя стъпка по стъпка: - Ягодите се почистват, измиват се и се отцеждат добре - Прехвърлят се в блендер и се смилат заедно със захарта и лимоновият сок на гладко пюре - Сипва се балсамовият оцет и сместа отново се разбива добре - Сметаната се разбива на не много твърда пяна. - Пюрето от ягодите се добавя към сметаната. - Сместа се разбърква - Изсипва се в контейнера на машината за сладолед - Замразя се според инструкциите на уреда Ако ягодовият сладолед е много твърд, то преди поднасянето се изважда от фризера 1 час предварително, за да се отпусне леко. няма нищо по-вкусно от домашно приготвения сладолед. С помощта на машина за сладолед и нашата рецепта бихте могли да зарадвате семейството си със сладолед през цялата година. Готовият сладолед може да се съхранява във фризер до един месец след приготвянето му.