Внесете изискана романтика с фруктиера със свещи!

Последна редакция на 29/03/2024 от Кристина Кацарска
Източник | Видяно 1 070 пъти

Ако сте любители на хармонията, уюта, романтиката, то със сигурност харесвате свещите. Ароматизирани или не, те са в състояние да внесат вълшебна атмосфера във всяко едно помещение. А ако свещникът им е изящен, интересен, красив, то това е перфектното допълнение към цялостното усещане. Представете си и колко добре, колко удовлетворени ще се чувствате, ако имате личен принос към всичко това. Изключително лесно можете сами да аранжирате своя собствен свещник като използвате купа, красива свещ, цветя, камъчета, мъниста, миди, пясък, вода и каквото друго се сетите. 

Масата в трапезарията или дневната ви ще се озари с неповторим естетически блясък, ако я обогатите с една фруктиера със свещи. Тя е изработена от стъкло и хром, а с изчистените си линии ще се впише успешно във всеки интериор. За самите свещи са предвидени отделни гнезда по периферията на купата и по този начин вътрешността на последната остава напълно свободна за вашите творчески идеи. 

Свързано:

Декорация за стена Как да превърнете купата си в пленителен декоративен елемент?

На колажа виждате пет чудесни примера за това как една обикновена купа би могла лесно да се превърне в приказен свещник. Най-отляво е показан морски пример, типичен за летния сезон. Тук в купа, наподобяваща аквариум, е изсипан пясък. В средата е поставена обикновена бяла свещ, а около нея са разпръснати миди, рапани, морски звезди. За да го направите и вие, ще се нуждаете от едва няколко минути. А готовото творение ще ви радва за дълго. Подобен свещник би могъл да топли и зимните вечери, като ви напомня за прекрасното отминало лято. По средата виждате един по-романтичен вариант. Тук в плитка широка купа е изсипана вода, а в нея са поставени да плават множество малки цветни свещи. Ако са ароматизирани, още по-добре. Около тях плават и красиви цветя. В допълнение на масата са поставени и малки купички с цветя. Но дори само свещникът, би внесъл перфектната атмосфера за вечеря с любимия човек. Подобен е и примерът в долния десен ъгъл. Но тук е използвана стъклена фруктиера на столче. Вляво от този пример е показан и един сватбен вариант. Купата и свещта наподобяват тези от морския пример. Разликата са останалите елементи. Тук те са бели рози и други цветчета, вписващи се идеално в сватбената обстановка. Изображението горе вдясно показва друг бял вариант. Той би могъл да се използва както за сватба, така и за романтична вечеря или ежедневна аранжировка. Причината е в перфектното съчетание на изчистеност и елегантност.