Как да преобразим бурканчетата?

Последна редакция на 25/04/2024 от Мария Колева

Направата на кухненските бурканчета е много лесна и приятна. Ето как става:

  • Премахнете всички съществуващи етикети от бурканчетата. Това става най-лесно, като ги накиснете в топла вода и след това изтъркате с домакинска гъба.
  • Махнете капачките, обърнете бурканчетата с отвора надолу и ги боядисайте с акрилната боя.
  • Оцветете капачките в желания от вас цвят. За повече настроение ви препоръчваме да използвате различни ярки багри.
  • Начертайте шаблон по ваш вкус за етикетите и изрежете необходимия брой от хартията.
  • Оцветете етикетите по ваш избор и ги надпишете с имената на най-често използваните от вас подправки. Може да ги направите черни, надписани с бял тебешир, като черната дъска в училище или да приложите други интересни идеи.
  • След като бурканчетата и капачките са напълно изсъхнали, залепете етикетите с лепило C200. Нанесете от него както на гърба на всеки етикет, така и на лицето му, когато вече е поставен. Лепилото ще изсъхне и ще образува прозрачен слой. Лепенето може да стане и по друг начин-със широкото тиксо.
  • Накрая нанесете с четка акрилния лак от външната страна на бурканчето, като не забравяте капачката.
  • Изчакайте всичко да изсъхне добре и бурканчетата за подправки вече са готови за използване!

Бурканчетата с подправки са само допълнение към цялостния изглед на вашата кухня. Ако планирате голям ремонт в нея, в MaistorPlus можете да намерите професионалисти, да видите коментари по предишни техни проекти и да сравните оферти. Заявете безплатно вашия проект за ремонт още сега!

Свързано:

Как да направим уникални бурканчета за подправки

В случай че готвенето не е за вас поредното досадно домакинско задължение, а форма на изкуство, то тогава сте добре запознати с водещата роля на подправките в него. Също така знаете, че не можете да държите безразборно последните в каквито кутии и пликчета ви попаднат. Необходимо е да бъдат плътно затворени, така че да не се овлажняват и да могат да се съхраняват ароматите им. На помощ в една такава мисия идват бурканчетата и кутиите за подправки. Възможно е да си ги купите, има ги дори и в обикновените супермаркети, и то - с готови надписи. Изборът ви обаче е по-скоро ограничен, а дори да се окаже, че все пак се предлагат варианти с екзотични подправки, за които са чували около пет човека в световен мащаб, тогава може дизайнът да се размине тотално с вкуса ви. Решението е да си направите сами бурканчета за подправки, а публикацията, към която е снимката, разглеждана тук, ще ви помогне да направите именно това. Тук виждаме седем симпатични бели бурканчета за подправки с черни етикети, надписани с бял маркер, които заедно имитират ефекта от писане с тебешир върху черна дъска. Бурканчетата са с различни по цвят капачки, като откриваме маслинено зелена, червена, светло и тъмносиня, жълта и сребриста. Така, освен да съхраняват подправките, веселите бурканчета се грижат и за естетиката в кухнята.