Лилитроп

Последна редакция на 20/04/2024 от Станислава Матеева
Източник | Видяно 638 пъти

Лилитропът е красиво и изящно пълзящо растение. Той не расте нагоре, а настрани, което го прави незаменима част от декора на стаята, в която вирее. Лилитропът е просто очарователен. И заедно с това е супер полезен за пречистването на въздуха.

  • Той отстранява вредни вещества като формалдехид и амоняк. Освен това печели точки за своите невероятно чаровни и семпли цветове, които растат целогодишно и напомнят на лавандуловите. 
  • Как да се грижите за него? Лилитропът обикновено обича да вирее вън от затворените помещения, обича откритите пространства. Това обаче не му пречи да се чувства добре и да живее пълноценно и на закрито. Лилитропът обича поравно и слънцето, и сянката, обича седмичните поливания и не изисква кой знае какви грижи.

Растенията определено са едно страхотно допълнение към дизайна на всеки дом. А и както разбрахме, те са не само храна за окото, но и невероятен помощник към създаването на по-добра, чиста и свежа домашна среда. Интегрирането им в интериора на дома обаче не е толкова лесно, колкото изглежда. В случай че имате нужда от професионално съдействие се допитайте до експертите в областта на озеленяването. По всяко време може да направите безплатна заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти, които да сравните и да изберете най-подходящата за вас.

Свързано:

5 красиви растения, които допринасят за чистия въздух у дома