Самоделна шина с един или два винкела?

Последна редакция на 19/04/2024 от Павлина Георгиева
Източник | Видяно 1 357 пъти

Появяват се и предложения от потребителя preslav, според който ”може и с два винкела - единият от условната вътрешна страна на стъклото, другият от условната външна. Остава точното разпробиване на отворите”. По въпроса ви предлагаме кратка извадка от разговора между двамата основни участници в него:

  • “Ако си с един винкел, в зависимост от къде духа вятъра, в единия случай разчиташ на здравината на винкела, в другия на здравината на "изскубване" на анкерите. Ако си с два винкела, независимо от къде идва усилието върху площта на стъклото, винаги ще имаш противодействието на анкерите” - споделя preslav, на което djendov отговаря:
  • “И в двата случая рамото на лоста е едно и също -> 2,5см условно. Просто в единия вариант силата на гравитацията ще помага малко, а в другия - не.”

Свързано:

Стъклен парапет за тераса - можем ли да си го направим сами?

Прекрасно е, когато си имаме обширна тераса, а още по-хубаво е да можем максимално да се наслаждаваме на гледката, която се разкрива от нея. Последното е възможно, когато се спрем на стъклен парапет, изработен с прозрачни стъклени панели. Разбира се, последните са много добре закалени, защото освен естетическа функция имат и далеч по-важната роля да предпазват. Сега се насочваме към снимката, която е представена на нашето внимание тук. В близък план виждаме горното ниво на къща, където има тераса в Г-образна форма. Въпросната тераса е "опасана" с прозрачен стъклен парапет, а подът ѝ е настилка от чермени гранитни плочки. Две големи саксии в кафеникави цветове, приютили зелени растения, са използвани като естествена декорация. Вижда се и част от тухлена фасада, както и големи, панорамни врати с прозрачни стъкла и бяла дограма. В отдалечения десен ъгъл е поставена малка кръгла маса с олекотени сървени столове до нея. Поглеждаме надолу, за да видим там частично приземното ниво на къщата. Там също фасадата е от червеникаво-оранжеви тухли, е пред нея е поставена кафява статия на Буда. Пред голяма, двукрила бяла врата, водеща към вътрешността на сградата, забелязваме средно висока скулптура, в която е поставена саксия със зелено цвете. Друга саксия пък виждаме от дясната страна на къщата.