Къде да настаните различните видове растения?

Последна редакция на 16/04/2024 от Биляна Нинова
Източник | Видяно 864 пъти

Всяко растение има собствени нужди, за да преживее зимата – едни се нуждаят от светлина, други от топлина, а трети от студено и тъмно помещение и почти никакви грижи. Тук ще изброим основните видове и най-добрите места за тяхното съхранение:

  • Кактуси. Добре е да се държат в помещение с умерена температура. През зимата те нямат нужда от много поливане, затова постепенно намалявайте количеството, докато в крайна сметка сведете до минимум.
  • Тропически растения. Поставете в по-голямо помещение, на температура около 25 градуса и не забравяйте, че те имат нужда от по-висока влажност на въздуха – осигурете им добри условия и те ще ви се отблагодарят с красива зеленина през цялата зима.
  • Мушката и съкъзчета. Можете да поставите дори в мазето. Те имат нужда от хладно помещение – стълбище, коридор и непряка слънчева светлина. Намалете поливането до минимум, за да не изгният корените им. Не се притеснявайте от вида им – листата ще пожълтеят и окапят, цветовете ще прецъфтят и до края на зимата стеблата вероятно ще останат съвсем голи, това е нормално и неизбежно. Напролет ще възвърнат красивия си вид и отново ще ви радват с багрите си. Ако пък имате желание дори през зимата тези цветя да са жизнени и да цъфтят, поставете ги в топло помещение и поливайте редовно. Така те ще запазят своя цъфтеж, дори и докато навън вали сняг.
  • Стайна юка и олеандри. Поставете в по-хладно помещение и дръжте далеч от деца, тъй като юката има остри листа, а олеандърът отделя сок, който е отровен.

Свързано:

Време е да приберете цветята на топло у дома