Стъпка 1: Подгответе терена и направете изкоп

Последна редакция на 19/04/2024 от Габриела Санчес

Приемаме, че във вашата къща за гости в Рибарица с басейн, последният ще е вкопан. По този начин пестите място, освен това изглежда по-естетично и професионално. За целта, на първо време, е необходимо да извършите следните действия:

  • Изберете терен за вашия басейн. Помислете къде в двора си желаете да позиционирате басейна. В непосредствена близост до къщата ли да бъде или да е малко отдалечен от нея? Имайте предвид, че освен самото съоръжение трябва да предвидите място около него, където да могат да се подредят шезлонги.
  • Определете големината и формата на басейна. Колко голям ще бъде басейнът зависи от желанието ви, но и от дворната площ, с която разполагате. Предполага се, че не цялата ще бъде посветена на страстта ви към плуването. Може би предвиждате също градина, беседка. Разглеждайте бъдещия си басейн като неделима част от общия екстериорен пъзел. За да сте сигурни, че всеки детайл ще пасне на мястото си, работете по предварително начертан план. Това се отнася и за формата на басейна, която може да е правоъгълна, елипсовидна, кръгла, сърцевидна и каквато още си решите. Все пак е важно да я съобразите с цялостния изглед на къщата и двора.
  • Изкопайте отвор за басейна с помощта на багер. След като сте уточнили размерите и формата на басейна си, е време да преминете към изкопната работа. Нея можете да свършите като наемете багер. Ако пък самите вие владеете тайните на тази машина, действайте смело и сами.

Свързано:

Как се прави басейн? Изберете къща за гости в Рибарица с басейн!